Rolls with raisins

Jul 10, 2007 11:03




Rolls with raisins

2 tsp dry yeast + 1 tsp.sugar + 1/2 cup warm water
80 ml milk
70 g butter
100 g sugar
1/2 tsp. salt
1/2 tsp. vanilla
2 eggs
120 g raisins
400 g flour
Chopped walnuts for topping

Oven 350F-180 C

In a small bowl, dissolve yeast and 1 tsp sugar in 1/2 warm water. Let stand until creamy, about 10 minutes.
Warm the milk in a small saucepan until it bubbles, then remove from heat. Mix in the butter, sugar and salt, vanilla, stir until melted. Let cool until lukewarm, stir in eggs.
In a large bowl, combine the yeast mixture, milk mixture, raisins, flour; stir well to combine. When the dough has pulled together, turn it out onto a lightly floured surface and knead until smooth and elastic, about 8 minutes. Lightly oil a large bowl, place the dough in the bowl and turn to coat with oil. Cover with a damp cloth and let rise in a warm place until doubled in volume, about 1 .
Deflate the dough and turn out onto a lightly floured surface. Divide the dough into eight equal pieces and s hape each piece into a round ball. Place the rolls onto lightly greased baking sheets, cover with a damp cloth and let rise until doubled in volume, about 40 minutes. Brush rolls with egg, top with chopped walnuts. Meanwhile, preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C).
Bake rolls in preheated oven until golden brown, about 15-20 minutes.

Булочки с изюмом

2 ч.ложки сухих дрожжей + 1 ч.ложкой сахара + 1/2 чашки теплой воды
80 мл молоко
70г масло сливочное
100г сахара
1/2 ч.ложки соли
1/2 ч.ложки ванили
2 яйца
400г мука
120 г изюм
орехи

Духовка - 350Ф-180C
Дрожжи(2 ч.ложки сухих дрожжей) развести с чайной ложкой сахара в 1/2 чашке теплой воды, поставить в теплое место. В кастрюльке нагреть молоко, масло, соль, сахар, ваниль, и размешивать до полного соединения всех продуктов. Остудить. Вмешать яйца. Соединить подошедшие дрожжи и молочную смесь, добавить изюм и муку, продолжать замешивать тесто. Когда тесто станет мягким и однородным, переложить на посыпанную мукой доску и продолжать месить минут 8, движением - сложить тесто вдвое на себя, надавить ладонями от себя, повернуть тесто на 15 минут назад, сложить вдвое на себя, надавить ладонями от себя, повернуть на 15 минут назад.... и так 8 минут. Хорошо еще при этом говорить тесту всякие ласковые слова :) Затем положить тесто в большую миску,смазанную растительным маслом, перевернуть тесто пару раз, чтобы покрылось маслом со всех сторон, накрыть влажным полотенцем и поставить в теплое место на 1 час, обмять, затем слепить булочки (я сделала 8 булочек), положить на противень, смазанный маслом, накрыть блажным полотенцем и опять на расстойку на 40 минут, смазать яйцом, посыпать толчеными орешками и выпекать 15-20 минут.Булочки получились ну очень вкусные.

english, rolls, bread

Previous post Next post
Up