Про деталі

Feb 09, 2015 11:11

Цікава деталь, про яку небагато людей знають. Під час судетської кризи, яка передувала аншлюсу Третім Рейхом Чехословаччини в 1938 році, Польща виставила чехам ультиматум з вимогою повернути їм Тешинську область, де компактно проживали поляки, але які не були там більшістю (40% проти 60% чехів). Тобто Польща, яка прийняла на себе перший потужний удар другої світової, сама вклала вагому лепту в її початок. Це не до того, що Польща "теж погана", це до того, що:

1. Під час будь-якого конфлікта будь-хто, навіть потенційна жертва, буде намагатися уривати собі хоч невеликий шматочок, тим самим розбурхуючи конфлікт

2. Під час будь-якого конфлікту жоден учасник, незалежно від власної значущості, не буде нічого робити, а тим більш комусь допомагати, не маючи при цьому на меті отримати хоч якусь вигоду для себе, им самим розбурхуючи конфлікт, навіть якщо вигода буде хвилинна, а жертва конфлікту від того програє ще більше.

Оцінюючи події з новин і власні очікування, ми маємо завжди пам'ятати, що Євросоюз і США не мають на меті допомогти Україні з міркувань альтруїзму, вони мають на меті щось виграти для себе в цьому конфлікті, або, як минімум, якнайменше втратити. Інтереси власне Україні беруться до уваги рівно настільки, наскільки вони є вигідними самим ЄС і США, і наскільки їх зможе протиснути наш уряд. Але з останнім якось не легко. І ніяка Грузія, Польща, Литва чи хтось інший не будуть нам допомагати через дружбу і близкість народів. Наразі кожен з них може бути тимчасовим партнером, і разом з нами вони тільки тому, що наодинці бояться втратити в перспективі забагато.

UPD. А ось і цитата з Петра-і-Мазепи щодо розуміння ситуації європейськими політиками на нещодавній конференції в Мюнхені.

Все прекрасно осознают роль РФ в войне на востоке Украины. Все очень хорошо понимают цену, которая может быть уплачена в случае срыва договоренностей Меркель-Олланд. И все очень не хотят рисковать миром в Европе из-за одного лысеющего неадекватного карлика, который начал верить в собственные бредни. И не хотят рисковать ради нищей, коррумпированной страны. Но понимают, что промолчать - это уже не выход.
Previous post Next post
Up