Fujifilm X70

Apr 25, 2016 15:15

Fujifilm X70 - преміум компакт з великою матрицею APS-C формату та ширококутним об’єктивом.



Коли береш камеру вперше, відразу помічаєш її схожість з іншими камерами серії Х. Розробники використали ретро дизайн, який вже встиг стати фірмовою ознакою стилю Fujifilm. Корпус зроблений з металу , що відразу дає відчуття якісної речі. Та найголовніше - це розмір цього компакта: камера справді малих розмірів.







Розглянемо основні характеристики:

Розмір 23.6x15.6 мм
Кількість мегапікселів 16,3
Максимальний розмір кадру 4896x3264
Об'єктив: фокусна відстань в 35-мм еквіваленті 28
Максимальна діафрагма f / 2,8
Мінім. дистанція фокусування, м (макрорежим) 0,1
Чутливість ISO авто, 100-51200
Діапазон витримок, сек 30-1 / 32000
Режими: пріоритет витримки/діафрагми/ручний + / + / +
Ручне фокусування є
Баланс білого авто, 7 передустановок, ручний
Серійна зйомка, кадрів/сек. 8
Експокорекція, EV +/-3, 1/3
Експозамір матричний, центральнозважений, точковий
Режими вбудованого спалаху авто, примусове спрацьовування, повільна синхронізація, спалах відключено, зменшення ефекту "червоних очей"
Типи файлів RAW, JPEG
Запис відео
Макс. розмір кадру; кадрів/сек. (Fps) 1920x1080 (60fps)
Формат відео MOV
LCD-екран (діагональ в дюймах; кіл-ть пікселів) 3 ", 1040000 (сенсорний)
Поворотний екран є
Система стабілізації зображення немає
Гніздо для зовнішнього спалаху є
Вбудований мікрофон є
Карти пам'яті SD (SDHC, SDXC)
Вбудована пам'ять, MB немає
Інтерфейс USB 2.0, Micro HDMI
Живлення Li-Ion акумулятор
Зарядний пристрій є
Розміри, мм 112.5х64.4x44.4
Вага, г 340

Порівняємо розміри Х70 з іншими камерами серії Х. Наприклад, візьмемо моделі ХF1 та ХЕ2:

XF1 трохи менша за Х70, але це камера зовсім іншого класу ( з матрицею 2/3 дюйма (8,8×6,6 мм) ) та й рік виробництва 2012. Це може свідчити лише про одне: інженери Fuji не сидять склавши руки і практично в такий же корпус змогли вмістити величезну матрицю та розмістити органи управління , майже як у моделі х100.





Якщо порівнювати з ХЕ2 , то суттєво зменшити Х70 вдалось за рахунок того, що виробник відмовився від видошукача.





Знімаючи на ХЕ2 в парі з 18мм 2.0, на компактінсть не нарікаєш (особливо якщо порівнювати з дзеркальними фотоапаратами), але модель Х70 зі своїми габаритами виглядає миініатюрною ,притому видаючи практично ж такі самі результати, як ХЕ2.



Об'єктив у Х70 має таку ж фокусну відстань, як Fujinon 18mm 2.0 , та й якість картинки у обох на дуже високому рівні. При цьому ціна камери не значно дорожча, а це змушує замислитись над тим, що вартісніше придбати: об'єктив чи фотоапарат :)



Кришка об'єктиву сконструйована таким чином, що навіть коли вона одягнута, можна змінити діафрагму (на практиці це виявилось дуже зручно).



Після уже досить численних камер серії X схема управління Х70 не здається нестандартною для сучасних фотоапаратів. Відсутність селектора режимів (і самих режимів як таких), регулювання діафрагми відбувається кільцем навколо об'єктиву, а витримка й експокорекція - винесеними на верхню панель селекторами, перемикач режимів автофокусу знаходиться на фронтальній частині камери.



Щодо виставлення експозиції, то така схема управління мені здається ідеальною.





Карта пам'яті розташована біля батареї. Цікавим моментом є те, що батарею можна зарядити одразу у фотоапараті через USB.



Загальні враження.

Я знімаю технікою Fuji вже давно , тому звикнути до Х70 було дуже просто ( буквально декілька хвилин). Загалом, серія Х мені найбільше подобається за дві речі: по-перше, це надзвичайно продумане керування та відчуття від зйомки (камерами зручно й приємно фотографувати); по-друге, це наявність чудових імітацій плівки. Власне, саме вони дають мені можливість не редагувати свої фото. Кожну імітацію плівки можна під себе підлаштувати безпосередньо у фотоапараті. Усе це присутнє і в Х70. Фокусна відстань об'єктиву, яким оснащена камера, є однією з моїх улюблених для зйомки на вулиці, тому для мене це ще один плюс. А з таким розміром фотоапарат стає ідеальним для стріт фотографії. Проте за ці габарити треба було чимось жертвувати:у камері відсутній видошукач і при яскравому сонячному світлі екран блікує, а це ускладнює зйомку. На щастя, екран є рухомим і кут можна змінювати , тому зйомка в яскраву погоду не стає проблемою. Варто зазначити, що додатково в продажу є спеціальний накамерний видошукач. Швидкість автофокусу є високою, на рівні ХЕ2, ХТ1 (правда, я завжди знімаю по центральній точці). Сміливо дозволяв собі піднімати ISO до 3200-6400. Тішить велика кількість програмованих кнопок, що дає можливість Х70 запрограмувати під свою манеру зйомки. Фотоапарат добре тримається в руках за рахунок виступу на фронтальній частині камери та виступу з тильного боку під великий палець. На одному заряді камера відпрацьовує близько 300 кадрів.

Деякі фото, які я зробив ( в рамках свого проекту 365 "Light and Shadow") на Fujifilm Х70:





























Для тесту камера надана Fujifilm Ukraine

tarasbychko, Х70, fujifilm, fujiilmukraine, onlylightandshadowphotography, fujix

Next post
Up