Павія. Частина 1

Apr 18, 2016 12:17

Попередні пости про нашу подорож до Італії вийшли дуже розлогими. Я нарешті виклав розповідь про другий день нашого паломництва. А попереду ще 12 днів... Крім того, хотів би ще описати свою другу (10-денну) подорож до Емілії-Романьї. Тому спробую бути більш лаконічним, а якщо когось зацікавить щось детальніше - пишіть в коментарях ( Read more... )

собор, павія, мистецтво, Ломбардія, церкви, архітектура, Італія, мостобудування

Leave a comment

Comments 6

faccetta April 18 2016, 17:40:46 UTC
...образ Богородиці (хотів написати з житієм... - Таксама Ружанцовая ( Богоматір Вервиці )
Розп'яття з листового срібла, що датується Х ст. - А ці няма ў Вас здымку большага памеру? Хацелася б разгледзець падрабязьней.

Reply

taras_palkov April 19 2016, 09:10:28 UTC
Дуже дякую! Тепер буду знати. Бо щось сам знаю, деколи інтуїтивно відчуваю, а часом мудрі люди підказують :).
Те саме фото. Тільки обрізане. На жаль, у подорожі хронічно бракує місця на картах пам'яті. Тому маю лише один кадр. Решту повитирав. Як і всі підписи під експонатами. Тепер треба розшукувати по типу "що то було?"


... )

Reply

faccetta April 19 2016, 16:46:00 UTC
Дзякуй вялікі. Вельмі цікавы крыж.
Калі здараюцца гэткія падарожжы, лепей мець памяць паболей і акамулятар у камэры памацней. Тады перастаеш эканоміць кадры. Я раней вельмі мучыўся ад таго, што камэра, адпрацаваўшы паўдня, выключалася, калі навокал столькі цікавага.

Reply


taras_palkov April 20 2016, 09:28:12 UTC
З акумуляторами у мене проблем, слава Богу, не було. А от тяжко було здогадатися, що 40 гб буде бракувати на 14-денну мандрівку :(.
Хрест мені теж дуже подобається

Reply


zalgalina June 4 2016, 06:05:14 UTC
Коли читаю подібні розповіді завжди стає трохи сумно, що не можу це побачити на власні очі. Тому радію, що є в мене друзі, які все це бачили і можуть про це так гарно розповісти.
Фрески церкви Сан-Теодоро неймовірно цікаві та незвичайні.А Ви звернули увагу, що там, де музичні Янголи, у серафимів по чотири крила (?1)
Котячі морди на капітелях базиліки нагадали дуже цікавий дім в Києві. Використаю це Ваше фото, коли буду писати про цей дім, якщо буде Ваша згода.
Вперше бачу такі проміння в вигляді змій на фресках. Може, це якійсь символ?
А яке розп,яття! Таке просте, навіть цвяхів нема, а яке враження!...
Дуже вдячна.

Reply

taras_palkov June 5 2016, 10:56:19 UTC
Нічого, до кінця року Wizzair відновить польоти зі Львова до Мілану-Бергамо і за, відносно невеликі гроші, можна буде дістатися до Павії.
Ви дуже уважні, а я ні. Дійсно, у серафимів чотири крила. Може їх місця бракувало, і вони одну пару склали :).
Фото, будь ласка, використовуйте. Про який дім йде мова у Києві - здогадуюсь.
Проміння, теж мене заінтригувало. Буду досліджувати.
Розп'яття, справді, фантастичне. Між іншим, тут Христос зображений як Тріумфатор, що зближує це Розп'яття з однойменною фрескою Розена у Вірменському соборі.
І Вам дуже вдячний, за Вашу увагу.

Reply


Leave a comment

Up