ЛОНДОНЕ, любове моя / або не без зайвих ніжностей

Feb 25, 2009 01:21

Не так давно я написала радісного поста про Британію у контексті можливостей польотів
http://tarakuta.livejournal.com/2008/10/09/ (хм, за кілька місяців відсутності у віртуальному просторі я розівчилася ставити лінки правильно)

Цікаво, що тоді я почепила фото моста, який бачила протягом своєї тижневої поїздки кілька разів і лише увечері, коли було темно і я не могла своєю мильницею зробити адекватні фотки



Так-от, нарешті я спробувала wizzair з Києва! ура! це працює. В Лондон квиток з Києва за 800 грн. Правда, місцевий транспорт далеко не дешевий. І я заплатила 13 фунтів (множте на 11-12, і будуть вам гривні), аби дібратися з Лутона (містечко з аеропортом поблизу Лондона) до Лондона у два боки.

Також приємно вигравати суперечки. Ще колись давно, років два тому, коли я давала інтерв’ю газеті по-київськи про дешеві авіалінії, ми поспорили з jeanbou (здається, на пляшку французького шампанського з його боку - ти пам’ятаєш?), що до Євро 2012 з України будуть літати в Європу дешеві авіалінії - це я так казала, бо наш любий парижанин сумнівався у тому. І от я маю надію, що влітку питиму шампанське 



А ще ми так і не зустрілися з моїм земляком і ексмогилянцям eleganckyszofer, якого я не бачила сто років. Маю надію, він щось мені прокоментує/підкаже/пояснить/виправить

По-перше, «первинна» мета моєї поїздки - участь у великій міжнародній конфі
http://www.ssees.ac.uk/postgradconf9.htm
А тут ви можете побачити, з якими темами про наш регіон виступають люди http://www.ssees.ac.uk/PG9prog.pdf
Я була в панелі разом з Польщею і Словенією.

На подібній конференції, власне 8 по рахунку, я вже півтора роки тому була в Чехії, тому мала приємність в Лондоні зустрітися давніх знайомих.
Взагалі, серед дослідників нашого регіону трапляються цікаві "експонати", як-от, шотландець Вільям, який чудово розмовляє українською мовою, і пише PhD в Лондоні на тему питання простору в сучасній українській літературі (Прохасько - його улюблений український письменник. А ви його читали? :)

Щодо проживання, то я мешкала в кемпусі Roehampton University, де вчиться зараз моя знайома українка Галя на програмі Erasmus Mundus Human Rights; місцинка була цікава - озеро посередині з дикими гусами, білочки пригають і навіть ми раз лисичку бачили (фото білочок, качечок, лисичок і оленів у мене, на жаль, немає).

Галя мене чимало бавила, піклувалася, і вперше вивела «в люди» саме в Covent garden, Soho - милий такий райончик, далекий від мегаполісних буднів. Там ми надибали купу цікавих речей.



На цьому базарчику виявилися зовсім не яблука...






«всьо лучшеє дєтям»



Не знаю, як я встояла проти спокуси зайти сюди. Бачите - там є гримуча суміш - шоколад і полуниця - абажаю!






Лондонці теж люблять мотоциклети різні. Добре, що не так, як барселонці. Дивно, але Лондон виявився зовсім не bicycle friendly city



А це правозахисниця Галя радіє, що вибралася зі мною погуляти містом













Лондон - далеко не класичний мегаполіс, як я собі думала, а досить розмаїте місце. Архітектура і простір настільки різні в межах міста, що приємно відкривати для себе щось нове.
Взагалі я люблю поєднання червого і сірого - яке дуже пасує цьому місту




Звісно, що кольори і запахи не виразити повністю. І свій подив від метра, яке наче павутина - густа лінія станцій, але все таке маленьке.
Люди в метро і на вулицях теж цікаві. Частина британців дуже по-весняному одягаються, що спочатку викликало подив. А потім я звикла бачити дівчаток в туфлях-лодочках чи босоніжках майже на голу ногу або хлопців у сорочках.

Британські чоловіки - ті які модніки - носять фіолетові/бузкові/рожеві краватки; інколи кеди до костюму; інколи блакитний гольфик під колір очей.



Ах, у мене таки є на фотці журавель









Почалася гігантоманія
До речі, не була в жодному музеї. Просто не хтілося. Тепер останнім часом більше люблю просто блукати містом, роздивлятися людей. Пити каву.

У Лондоні я їла таке морозиво - просто ульот! Удар по фігурі, бо там млинець, банани порізані, вершки, карамель і два кубики суперпуперсмачного морозива



До уваги поліглотів



Привіт Львову. Скучила, до речі. Давно у вас не була в гості. Може, буду на черговому Львівському соціологічному форумі в кінці травня







Мультикультуралізм у різних проявах







А це вже своє рідне



Лондонські парки - окрема тема (щось дуже пригадуються шкільні уроки англійської мови і зазубрювання текстів)




Навколо Палацу була купа туристів, огорожа і поліція







Навіть дядько з якимсь автоматом - все так серйозно. Але зате він інколи позував красівим латиноамериканським дівчаткам для фоток










Просто Леді Ді



В Лондоні дійсно весна



Тато, що це? Упс, забула. Здається, таки абатство





Здається, найбільше з культових будівель Лондона мені сподобався Парламент і Біг Бен







До речі, в Лондоні приємні паби із смачним пивом (у них то - ель). немає цигаркового диму (євроінтеграція дає про себе знати), вдале поєднання вишуканості і домашньої атмосфери.

Про інші британські диковинки аля два окремі крани з гарячою і холодною водою (і спробуйте помити під ними голову :), іншосторонній рух, телефонні будки і даблдекери та інше - ви напевно і так знаєте.

Просто зауважу, що цікаво відкрити для себе інший світ, нові міста і людей, навіть якщо воно трохи в тумані! І в небі немає зірок.

А фільм, Лондон любов моя, я так і не бачила, на відміну від Парижу. Порадите?














Previous post Next post
Up