Як ми побували в "Королівстві..."

Oct 16, 2013 11:10

В книжковому королівстві в Музеї книги і друкарства ми з донею побували в перший і останній дні фестивалю.
Попри організаційні накладки і помітно зменшену програму і аудиторію порівняно з минулим роком ( хотіли піти підтримати Жилу, а її презентацію буквально напередодні відмінили), такі події хочеться відвідувати і водити на них дітей.

Улюблені видавництва, виставки, виступи Сусанни Карпенко (буде фото в наступному пості про сорочки з Гадячини), Хореї козацької -- порадували, не те слово!

Багато фото Богдана Пошивайло з цьогорічного Азбукового королівства магів і янголів переглядайте на сторінці фестивалю в мордокнижці

Не оминули  ми знайомі і улюблені видавництва "Веселка", "Свічадо", "Братське", "Видавництво Старого Лева", "Колесо".

Звісно, я вхопила книжку (вірніш
е, останні два примірника) про Олену Пчілку "Золоті дні золотого дитячого віку" (фото та анотація звідси). За один вечір проковтнула.

Написаний 1928 р. автобіографічний нарис Олени Пчілки - це надзвичайно цікавий документ епохи і переконливий приклад сучасним батькам, як треба любити і виховувати дітей, як прищеплювати їм любов до рідної землі, рідного народу, рідного слова. Підготували це видання, вперше відтворивши авторський варіант останнього твору Олени Пчілки, наукові співробітники Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАНУ Лариса Мірошниченко та Алла Ріпенко. Книгу ілюстровано численними світлинами.

Тепер кілька фото, дотичних до моїх ЖЖ-подруг, ручна робота яких видна в кадрі: n-tsynaiko, ulyana_ulyafare, tashakp lesiademchuk . Дякую, дівчата!





[Ще про мою дитину]

Зробили літогравюру (самі загвинчували старовинний прес) з журналом
"Коза".


Доня сама обирала книги, шукала переважно ті, що з нотами, наприклад, Віри Манько "Летіть, соловейки, на рідні земельки").


Брала участь у презентації і отримала автографа від ужгородської письменниці Галини Малик
.


Перед заключною частиною Олександра підішла до мікрофону, прочитала 2 вірша (один із садочка, другий "Ласий кіт Івашко" Ганни Чубач), проспівала 2 пісні ("Город золотой" БГ і "Мама" ще одного рок-гурту "Аліса") і ще одну загадку, відійшла, вклонилась і мовила: "Виступала Саша". Де було моє серце - не питайте. Зал аплодував. Таким чином, в нас відбувся дебют на сцені Музею книги і друкарства.


хороші книжки, виставка, Олена Пчілка, музейне

Previous post Next post
Up