Волинський краєзнавчий музей представляє...

Apr 21, 2013 20:03





У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація нового видання із серії „Колекції Волинського краєзнавчого музею” випуск 5 „Традиційні жіночі сорочки кінця ХІХ-ХХ ст. Збірка Волинського краєзнавчого музею. Каталог”
[Детальніше]

Підготовлений він працівниками відділу етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею (вступні статті - Н. Гатальська, Л. Мірошниченко-Гусак, укладачі - Т. Хомова, Л. Мірошниченко-Гусак). До каталогу увійшло 378 пам’яток однієї з найбагатших етнографічних колекцій музею. Укладений він за географічним принципом і висвітлює особливості натільного жіночого вбрання всіх районів сучасної Волинської області.

В каталозі-альбомі акцентовано увагу на деталях крою, елементах оздоблення, колориті жіночих сорочок. Показано сорочки додільні і з підточкою, форми рукаві й манжетів, фрагменти візерунків на уставці та орнамент всього рукава, оздоблювальні шви тощо.

Ілюстрований каталог світлинами Леоніда Максимова і Олени Лукашевич.

До друку науково-популярне видання підготовлене видавництвом „Волинські старожитності” (головний редактор - В. Сікачова, художній редактор - В. Охріменко)

Презентація каталогу відбулася 16 квітня 2013 року під час роботи Четвертої Всеукраїнської науково-етнографічної конференції „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Народна культура і музеї”. З ним ознайомилися фольклористи, етнографи, музейні працівники Волині та гості нашого краю.

Формат каталогу-альбому традиційних жіночих сорочок запропонований вперше і розрахований на широке коло поціновувачів народної культури. Джерело

традиційні сорочки, хороші книжки, музейне, такі цікаві люди

Previous post Next post
Up