Двоствольний самозарядний пістолет

Mar 20, 2012 04:15




З нового російсько-італійського зброї можна випустити 16 куль приблизно за три-п'ять секунд. Такого результату вкрай важко добитися за будь-яким звичайним пістолетом, якщо не вважати, зрозуміло, автоматичні моделі, здатні на вогонь чергами.

Приватна збройова компанія Arsenal Firearms побудувала екзотичний пістолет AF2011-A1 «Second Century» (неофіційно також іменований «Twenty Eleven»). Калібр новинки - .45 ACP (11,43 х 23 мм).

Монстр «Second Century» випущений на честь сторіччя знаменитого пістолета Colt M1911, використовуваного до сих пір. Вдалою моделіДжона Браунінга пішов друге століття, звідси і назва нової зброї.

Довжина пістолета становить 220 мм, ширина - 50 мм, висота - 145 мм, довжина стволів - 125 мм, вага зброї дорівнює 1,85
кг (фотографії Arsenal Firearms).

У «Second Century», що цікаво, застосовані декілька внутрішніх деталей від оригінального M1911 (ударники, шепотіла і їх корпуси, кілька видів пружин, деякі частини магазину і рукояток, прицільні пристосування), які до цих пір доступні на світовому ринку збройових запчастин.

Але при цьому тут є чимало оригінальних елементів, адже «Second Century» - це перший напівавтоматичний пістолет зі здвоєним стволом, встановленим на єдиній рамі, який спроектований по промисловим специфікаціям в розрахунку на серійний випуск.

Власне кажучи, новинку вже можна замовляти, причому є кілька варіантів по обробці і тонкощам в послідовності роботи здвоєних курків і спускових гачків.

За один постріл «Second Century» випускає синхронно дві кулі загальною вагою 30 грамів, які потрапляють у ціль на відстані 2-5 сантиметрів один від одного (в залежності від відстані пострілу). Для порівняння: стандартна куля від патрона 9 × 18 мм ПМ (для пістолета Макарова) важить 6,1 р. Подвійний удар з AF2011-A1 здатний звалити бика, стверджують зброярі.

Заряджається AF2011-A1 магазином на 16 патронів. Фактично це два паралельних магазина по 8 патронів, скріплених спільною основою і вставляються в рукоятку як єдине ціле.

Новий пістолет творці вважають досить точним для такого важкого і потужного зброї. Як передає Gizmag, з дистанції 15 ярдів (13,7 м) від мети всі 16 куль потрапляють в область розміром з апельсин; а на відстані 25 ярдів (22,8 м) ця площа зросте приблизно до діаметра кавуна (фотографії Arsenal Firearms).

Додамо, що Arsenal Firearms своєму розпорядженні виробничі потужності в Росії, Австрії та Італії, які будуть випускати продукцію для різних ринків, а її штаб-квартира знаходиться в нашій країні. Створили цю компанію бізнесмен і колекціонер зброї Дмитро Стрешинський і італійський збройовий майстер Нікола Бандіні (Nicola Bandini).

Компанія досить молода: Arsenal Firearms дебютувала тільки 9 березня 2012 року (правда, після досить довгої підготовчої роботи, яка йшла без широкого розголосу) і відразу з цілою лінійкою моделей (пістолети, гвинтівки і ножі).

Вооружение

Previous post Next post
Up