![](http://pics.livejournal.com/tallinka_my/pic/0003qk6s/s640x480)
Рецепт:
Корж:
2 моркови
1 стакан сахара
4 яйца
2 пакетика ванилина
2 полных чайных ложки разрыхлителя или гашеной соды
2 стакана муки
Крем:
400-500 гр. сметаны
300 гр. сахара
Смешать при помощи миксера
(Как по мне, крем получился слишком сладкий, так что не особым сладкоежкам советую ложить чуть меньше сахара..)
Морковь натираем на мелкой терке, посыпаем сахаром и оставляем, чтобы пустила сок. Это произойдет минут через 10.
Отдельно взбиваем яйца и ванилин, добавляем эту массу в морковь. Перемешиваем. Всыпаем разрыхлитель и муку, чтобы получилось тесто как густая сметана.
Выливаем тесто в смазанную маслом форму (у меня была сковородка со съемной ручкой) и выпекаем в предварительно разогретой до 180 С духовке.
Готовый корж разрезаем на 4 коржа, каждый корж пропитываем сметаной, взбитой с сахаром.
Украшаем свежими или консервированными фруктами и ягодами, орехами или тертым шоколадом.
![](http://pics.livejournal.com/tallinka_my/pic/0003rct7/s640x480)
по вкусу даже не узнать, что он морковный.
рецепт с сайта
http://1001tort.blogspot.com Especially for Frank the same recipe in English:
Recipe:
Shortcake
2 big carrots
1 cup of sugar
4 eggs
2 packs of vanillin
2 full teaspoons of leaven (or household soda plus vinegar)
2 cups of flour
Cream:
400-500 g. of sour cream
300 g. of sugar
Mix with mixer
(As for me, the cream was too sweet, so I suggest you add there less sugar)
You should grate a carrot, put there a sugar and leave it till carrot spreads its juice. It takes approximately 10 minutes.
In separate bowl mix eggs and vanillin with whisk, add this paste to carrot. Mix it all together. Pour leaven (or household soda + vinegar) and flour to carrot mixture. Now a consistence of pastry is something like that of thick sour cream.
Pour pastry into greased form (I used frying pan with removable handle) and bake in previously heated to 180 С oven.
Ready shortcake I cut into 4 shortcakes, each of them saturated with Cream.
Now you can decorate the pie with fruits or berries, nuts or grated chocolate.
By the way, it doesn't taste like carrot at all :)
recipe is from site
http://1001tort.blogspot.com