Продолжаем тему дня Святого Валентина...
Вкусный салатик для ужина...с тёплым
сыром бри - самое то!..
Рецепт моей подружки Светлаши. Спасибо, дорогая!
We continue with St.Valentine's theme...
Here is delicious salad for the dinner...could be perfectly matched with warm
baked brie!..
Recipe is from my friend Svetlasha. Thank you dear!
Для салата:
Фасоль зеленая стручковая - 300 г
Оливки (черные) - 170 г
Артишок консервированный - 170 г
Сладкий перец - 50 г
Помидор - 150 г
Орехи (миндаль) - 100 г
1 маленькая луковица(шалот) (20-30г)
Для заправки:
3 ст.л. бальзамического уксуса
1 ч.л. сухой горчицы
1/4 стак. оливкового масла
Щепотка соли и перец по вкусу
или купите готовую заправку Balsamic Vinaigrette.Ingredients for salad:
Green beans - 10 oz
Black olives - 6 oz (1 can)
Marinated artichokes - 6 oz (1 can)
Red and yellow bell pepper - 2 oz
Tomato - 5 oz
Almonds (shredded) - 3.5 oz
1 shallot
Dressing:
Balsamic Vinaigrette,
or make your own:
3 tbsp balsamic vinegar
2 tsp dijon mustard
1/4 cup olive oil
dash salt and pepper, to taste
Фасоль помыть, порезать(см. фото). Добавить маринованные артишоки, оливки. Сладкий перец порезать полосками, лук-шалот кольцами, маленькие помидоры, по желанию, можна разрезать на две части(можно использовать и большие помидоры, главное, чтоб они были упругие и не очень спелые ) Заправить заправкой. Дать настоятся минут 20.
Приятного аппетита!
Wash the beans, cut into 1.5" pieces. Add marinated artichokes, olives. Slice bell peppers into thin stripes, shallot into rings, cherry or grape tomatoes could be cut in half (you could also use bigger tomatoes and slice it). Add dressing. Let stand for 20 min before serving.
Enjoy!