Tea Brack, ще один довгограючий британський кекс

Jan 09, 2016 15:35

від чарівної Тані read_and_eat , тут:
http://read-and-eat.livejournal.com/3741.html

на ніч замочити в ромі півкіла сухофруктів, у мене було
300гр родзинок
100гр цукатів
100гр сушеної вишні

тобто не у ромі замочити, а у суміші
150мл холодного міцного чорного чаю (брала бергамот, іншого не маю) і
100мл віскі/рому/конячки ітп

250гр борошна і по
1/2 ч.л. соди і лимонної кислоти
змішати з сухофруктами разом з рідиною (чай, віскар) якщо рідина лишилася
збити
2 яйця і
3 жовтки з
200гр цукру і
1 ст.л. патоки
додати мелені прянощі:
2 ч.л. тертого сирого імбиру
1 ч.л. кориці
дрібка мускатного горіха
можна трохи бадьяну і кардамону

акуратно змішати борошняно-цукатну суміш з яйцями
(Таня пише, тісто має бути рідким, у мене, навіть з трьома лишніми жовтками воно таким не було)

випікати у змащеній маслом прямокутній формі 180-160-150 град 1,5-2 години, до сухої шпички
вийняти і теплий кекс просочити 5 ложками рідкого меду
замотати у фольгу, промаринувати з тиждень - три на балконі.

трезвенникам, різдво, еда

Previous post Next post
Up