переробила під дієту улюблений вівсяно-яблучний пиріг

Oct 13, 2015 21:37

6 яєць збити з
1 склянкою цукру і
1/2 ч.л. солі, додати
200мл яблучного (іншого) пюре
60мл олії
600мл вівсяних пластівців
0,5-1,5 склянки борошна (до досягнення тістом консистенції густої сметани)
по 1/2 ч.л. соди і лимонної кислоти
кориця або інші прянощі вітаються

тісто вилити у змазану маслом форму, повставляти художньо половинки або четвертинки
яблук з паралельними прорізами (а ля меридіани), шкірку можна почистити як жорстка

випікати 200-180 град. годину, за 10 хв. до закінчення випічки, змазати пиріг рідким медом/розплавленим джемом/желє.
частину вівсянки можна замінити горіхами.

пиріг вдався не гірший за оригінал, але мала-гадюка, сказала, що їстиме з нього лише шкоринки... бо "знаєш, мамо, я не дуже люблю вівсяне тісто... от печиво вівсяне я їм, але не луже люблю..."

в оригіналі фруктове пюре і олія заміняються 250гр. вершкового масла (масло збити з цукром, по 1му додати яйця, далі - всьо те саме).

трезвенникам, еда

Previous post Next post
Up