Про культурні дійства

May 30, 2014 16:58

Є у Франківську легендарне молочне кахфе, яке колись користувалось шаленою популярністю і було улюбленим місцем дітей та батьків. Готували там дуже смачне морозиво, молочні коктейлі та інші смачні штучки. Але то було ше тогди.. зараз молочка це закинута споруда в центрі міста, яка по трохи розвалюється. Оживити молочку на декілька годин зміг Петро Буяк з своєю виставкою-дійством - Вибирай і добирай років.


тоє вігіо з музиков
Офіційна інформація від організатора

"Вибирай і добирай років" це cоціальний проект-геппенінг, проект-подія, проект-явище, що апелює до світового руху проти шкідливих звичок і стає «українським сегментом» в серії світових ініціатив за здоровий спосіб життя.
В рамках проекту буде створено 9 робіт розміром 1.8*1.6 метрів, що описують окремі історії, в яких постає вибір добавляти чи відбувати собі повноцінного життя, алкоголь, чи молоко, тютюновий дим, чи свіже повітря? Проект говорить про балансування між вибором конструктиву і деструктиву, такого, начебто, очевидного. Декларує здоровий спосіб життя, «дію» натомість «стагнації».
Картини буде розміщено у порожніх віконницях «Молочного кафе», в середмісті Івано-Франківська, лише на кілька годин, після чого їх буде демонтовано для проведення подальших виставок у Львові та Калуші - 17 та 20 червня, де подія так само буде організовано у форматі геппенінгу - картини перебуватимуть у відкритому просторі лише кілька годин.
«Вибирай і добирай років» працює з простором Івано-Франківська, використовує місто як платформу, майданчик для проведення художнього проекту - картини стають частиною міської архітектури. Таким чином місто постає ландшафтом для творення урбаністичного мистецького явища.
Дійство було цікаве і видовищне, веселе і смачне - ось дивіться!(:



1. Обідній надій, спеціально для презентації



2. В обідню пору бажаючих випити молочка достатньо



3. І ось починають відкриватися перші картини. // Добери моїх років, а потім пискуй!



4. Петро танцює з картинами в костюмі корови((:



5. Дійство супроводжувалось музичною експерементальною імпровізацією



6.



7. Як добере тато років, тоді сядемо вчити уроки. //  Добирай років, мала



8. Та й після дощу, що йшов три ночі, сів під дерево, та й років собі добрав // Миколин дідо у 1968 році був директором Косівської молочарні. Микола ще змалку любив молоко, проте все змінила марія.



9. А тим часом, бажаючі добирают собі рочків!



10. Добирают років і великі і малі



11. І життя прожив і бачив різного, а щоранку в сонця молодості просить, бо своєї не здобув.  //  Микола після весілля переїхав до Івано-Франківська. Коли закрили 63-й завод, він упав у депресію і згадував рідний Косів та діда.



12. Отак доїси корова!



13. Потім ше вітали Петра і дивилися міні кіно Буяка, Дапікса, Глова, Буржуїв, та інших - короткометражка про того ж Миколу, про якого писалися картини.



14. Дивимси кіно



15. Кіно чорне і біле



16. Оскільки був аншлаг, дехто дивився з вулиці



17. Титри



18. Буяк приймає вітання від Зоряни



19. В ГОСТІ шось мало хто хотів сидіти, тому сиділи під ГОСТОМ



20. Чоловічі розмови



21. Розмови про життя.

Файного Вам добирання років!

репортаж, gif, Франик, мистецтво

Previous post Next post
Up