№7. Торт Закарпатський

May 15, 2013 21:39



Рецепти тортів Дарії Цвек одноманітні у своїй різноманітності, якщо можна так висловитися)) Тож твердо поклавши собі спекти на Паску щось саме з її "репертуару", довго шукала рецепт, який догодив би усій родині. Після тривалих пошуків вирішила пекти "Закарпатський"

Текст Дарії Цвек

Тісто: перший корж
250 г борошна
150 г вершкового масла
100 г пудри
2 жовтки
1-2 столові ложки сметани

другий корж:
6яєць
2 білки
250 г цукру
200 г мелених горіхів
2 столові ложки сухарів

Начинка:
банка згущеного молока
400 г вершкового масла
2-3 чайні ложки кави
25 г коньяку або рому

Джем:
500 г сушеного чорносливу
150 г цукру
півсклянки води
цедра половини лимона

П р и г о т у в а н н я:
Перший корж (пісочний): жир посікти з борошном, додати жовтки, пудру та замісити на сметані тісто. Приготовлену масу поділити на дві частини.
Другий корж (горіховий бісквіт): з білків бити густу піну, поступово додаючи по ложці цукру, вимішати з жовтками, меленими горіхами та сухарями. Приготовлену масу також поділити на дві частини і спекти два коржі.
Дно тортівниці викласти папером, накласти ложкою пісочне тісто, розрівняти його рукою і поколоти виделкою. Тоді змастити половиною джему і накрити горіховим бісквітом. Пекти у гарячій духовці (200С) протягом 30 хв. Так само приготувати другу частину торта.
Джем: сушені сливи помити, замочити на ніч, вибрати кісточки і порізати соломкою. Залити густим сиропом, звареним зі склянки цукру та півсклянки води, додати лимонну цедру та варити на повільному вогні до прозорості. Джем повинен бути середньої густоти.
Начинка: банку згущеного молока покласти в каструлю, залити водою і варити протягом півтори години, стежачи, щоб не википіла вода. Потім масло кімнатної температури розтерти з охолодженим згущеним молоком, додати зварену каву, коньяк або ром.
Спечені коржі перекласти начинкою, змастити нею верх і боки торта, посипати грубо посіченими горіхами та прикрасити нарізаним зеленим мармеладом.

Мої коментарі
Я в принципі не зрозуміла цих танців довкола коржів - горіховий корж що, потрібно випікати двічі!? На жаль, у тексті саме так, не зрозуміло, як на мене, зазначено... Тому я зробила набагато простіше - всі коржі спекла окремо. Окремо замісила пісочне тісто, поклала в холод. Тим часом підготувала і випекла горіхові коржі (у мене пропадав мак, тому один корж був-таки з домашньою ліщиною, а от другий - з перетертим маком). Спекла пісочні коржі. Був чорнослив, но не було часу морочитися з приготуванням джему, тому взяла готовий (домашній) абрикосовий. Замість диких 400 г масла у крем дала 200 г та ще одну банку сирої згущонки. Зібрала торт так: пісочний корж + джем + крем + маковий бісквіт + крем + горіховий бісквіт + крем + джем + пісочний корж + крем. Було небанально і смачно, от тільки всі одностайно визнали, що без маку все таки було б ліпше)))



Previous post Next post
Up