Олег Тягнибок: Хто досі вагався, - приєднуйтесь!

Nov 15, 2010 14:49

Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок звернувся до українців із подякою за підтримку на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року. Наводимо текст звернення повністю:

Брати і сестри українці!

Найдужче хотілося б потиснути руку кожному, хто підтримав Всеукраїнське об'єднання "Свобода". Тисячам добровольців, які вже приєдналися до боротьби: ширили наші ідеї, виступали на акціях, стояли на дільницях, - пліч-о-пліч пройшли цю напружену кампанію. Кожному, хто здійснив свідомий і рішучий вибір, вистоявши, часто по кілька годин, у черзі до скриньки для голосування. Дякуємо за Вашу віру і Вашу щиру підтримку. За те, що не піддалися наклепам і провокаціям. За те, що зуміли відрізнити зерно від полови, хоч іноді це було й справді непросто.

Очевидно, Ви пильно стежите за подіями в Україні, а надто - за підсумками місцевих виборів. Що Ви чуєте з тої миті, як тільки оголосили перші дані екзит-полів? Істеричний репет панівної верхівки з приводу поступу "Свободи"... І все нові й нові гнітючі вісті про дике свавілля влади у її потугах спотворити Ваше волевиявлення. Звичайно, Ви розумієте, що все це свідчить лише про одне - можновладці не на жарт налякані Вашим вибором.

Отже, дечого ми з Вами досягли вже тепер. План повної узурпації влади (Партією регіонів, її васалами та наперед заготованими "тушками" безхребетних "демократів") наразився на твердий спротив. І нехай навіть грубо фальшують результати: "обтинають" голоси за "Свободу", "малюють" відсотки собі, "підтягують за вуха" підлеглі диванні партії (http://www.tyahnybok.info/diyalnist/novyny/017707/)… Можна підробити голос на мертвому папері, але в живих серцях українців - аж ніяк. Усі бачать, що наші лави дужчають. Причому - по всій Україні. І правляча верхівка також із жахом це усвідомлює.

В останній передвиборчій відозві, закликаючи підтримати "Свободу", ми застерігали: "Хіба сліпий не бачить, що може творитися далі, якщо режим Януковича так само легко підімне ще й місцеві ради. Абсолютна влада розв'яже самодурам руки. Їхнє свавілля стане безмірним…" (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/komentari/017488/). Нині Ваш голос за "Свободу" - відро крижаної води на голови тих самодурів. Саме тому, відразу після виборів, уряд починає задкувати. Зрікається, скажімо, своїх планів підвищення пенсійного віку. Азаров то й взагалі відхрещується, мовляв… ніхто й не думав такого робити. Що ж їх так стривожило? Ну не зменшене ж представництво тих "демократичних сил", "тушковані" фракції яких ще вчора заправляли в більшості облрад!..

Отож, урок перший: тільки постійний тиск громади здатний вгамувати хижацькі апетити свавільної влади. І, як показує досвід, що більше голосів за "Свободу", - то ліпше це вдається. Дуже швидко Ви впевнитесь у правильності свого вибору: фракції "Свободи" у місцевих радах - це саме та щука в річці, яка не дасть грубій рибі привільно жирувати.

"Свобода" відверто і щиро зверталася до Вас: "Ми не обіцяємо ні "манни небесної" для кожного, ні "раю на землі" в окремо взятій області. Натомість ми ґарантуємо тільки одне - чесно відстоювати інтереси громади, захищати соціальні та національні права українців" (http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/komentari/017488/). Адже, що є першим і головним обов'язком кожного депутата (надто, - у місцевій раді)? Відстоювати інтереси людей, які довірили йому свій голос. Захищати права громади, яку має честь представляти. Саме тому виборні органи влади і називаються представницькими.

Звертаючись до кожного, замість обіцянок і гучних гасел, "Свобода" просто поставила питання: "Хто ще захистить Твої права у місцевих радах?" Ви обміркували та зважили вибір. Прийшли на дільницю. І дали свою чітку відповідь - твердою рукою в усіх бюлетенях відмітили єдину силу - Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Отож, усілякі "доброзичливці", які тепер обзивають Ваш вибір "несвідомим" чи "випадковим", - жалюгідно смішні. Дослівно те саме вони торочили після першої нашої перемоги на дочасних виборах до Тернопільської облради. Тоді вони теж злорадно віщували, що "Свобода" не пройде іспит владою і згубить довіру… Як бачимо, минуло півтора року, а Тернопіль знову підтвердив свій вибір.

Ба більше. Ще тоді ми чітко окреслили шлях: "Українські перемоги почнуться з Тернопілля". І тепер вони почалися.

Вже на цих виборах згуртована й дієва сила нації - Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - укорінюється над Дніпром і крок за кроком просувається на схід. Наперекір тотальним фальсифікаціям. Перші за час Незалежності справжні фракції націоналістів вже постають у місцевих радах Буковини, Волині, Рівненщини, Хмельниччини, Вінниччини, Житомирщини, Київщини, Черкащини, Чернігівщини, Полтавщини… І це - тільки початок. Згідно з екзит-полами, забракло лише 0,6%, аби "Свобода" переступила прохідний поріг навіть у Харкові...

До речі. Тепер у Харкові, Дніпропетровську, Чернігові чи Запоріжжі "Свобода" здобуває приблизно стільки ж голосів, скільки 2006 року в Тернополі чи Івано-Франківську. Саме так - якихось 4 роки тому "Свобода"… не пройшла до Тернопільської та Івано-Франківської облрад. Тоді ж, на Львівщині, де з'явилися перші наші фракції, підтримка "Свободи" була навіть нижчою, ніж сьогодні на Київщині, Волині, Рівненщині, Хмельницькому чи Вінниці. Минуло 4 роки... І ось, в усіх трьох областях Галичини (починаючи з Тернопілля 2009 р.) "Свобода" здобуває переконливу перемогу: в облрадах та міськрадах обласних центрів, у багатьох районах... Ось відповідь усім тим політичним банкрутам та кишеньковим "експертам", які тепер волають, що "Свободу" нібито ніколи не сприймуть на Сході.

Отже, висновок другий: "Свобода" вже вивела Ідею Нації з галицької резервації, у яку її 20 років заганяла лжееліта. І нині український націоналізм, який зродився на Великій Україні, відроджується на своїх родинних землях. Землях його духовних батьків: Шевченка, Міхновського, Донцова, Сціборського, Ольжича, Липи... Бо це не штучна, створена найнятими політтехнологами ідеологія, - це почуття і помисли, які живуть у нашій крові, виплекані генотипом великої нації упродовж віків боротьби. Підтримка ідей націоналізму в Україні (як то, до речі, діється в усіх провідних країнах Європи, де все частіше перемагають націоналісти) - з кожним роком росте. І, як це було вже в нашій історії, коли настає скрутна година, саме націоналісти виявляються єдиною дієздатною силою українців.

Як бачимо, питання про подолання "Свободою" прохідного бар'єру вже не стоїть. Згідно з екзит-полами, об'єднання набирає 5,1% по всій Україні і обганяє кілька парламентських (поки що) партій. При тому, що на цих виборах не голосував Київ та Тернопільська область. А вони, безперечно, докладуть свою вагому лепту голосів за "Свободу". Вже зрозуміло, що навіть заклики регіоналів підняти прохідний бар'єр, аби таким способом "забарикадуватися" від "Свободи" - безсилі. Для першої в історії України самодостатньої фракції націоналістів двері Верховної Ради, по-суті, - відкриті. А значить, докорінні зміни в українській політиці є неминучими. Недарма кажуть, що найтемніша ніч - перед світанком. І це - висновок третій.

Разом з Вами ми зробили новий крок до українських звитяг. Тепер важливо не збавляти ходу і помножити наші зусилля.

Хто досі вагався, - приєднуйтесь!

Слава Україні!
З повагою
Олег Тягнибок
 

текст, вибори, Олег Тягнибок, Україна

Previous post Next post
Up