Оппозиция не хочет признавать восстание Майдана, а Европа в неадеквате.

Feb 07, 2014 22:52



Оппозиция не хочет признавать восстание Майдана - аналитик

Оппозиционные лидеры не хотят признать Майдан, как восстание народа, такое заявление в ходе пресс-конференции в "Обозревателе"сделал политический аналитик Института евроатлантического сотрудничества Владимир Горбач.

"С 19 января в Украине происходит народное восстание. Повстанцы уже называют себя повстанцами. Но пока лидеры оппозиции вслух не признают Майдан народным восстанием, то и Евросоюз тоже не будет это так называть", - отметил аналитик.

Три лидера украинской оппозиции боятся вымолвить это слово. Они не революционеры. Они остаются в рамках и процедурах нынешних законов, отмечает Горбач. Нужно не только создавать разные институции, но и реально действовать в них. "Если бы они реально действовали, а не просто провозглашали Народну Раду или Раду Майдана, то возможно ситуация в Украине была бы совсем другая", - добавляет Горбач.

Volodymyr Horbach
Заклик у резолюції до протестувальників на Майдані утриматися від застосування насильства - це прояв певного нерозуміння в Європейському Союзі всіх аспектів суспільно-політичного конфлікту в Україні. "Я вважаю, що з 19 січня в Україні відбувається народне повстання, яке не описується категоріями законності та легітимності, і коли вже пролилася кров, з'явилися загиблі і повсталі називають себе повсталими, заклик утримуватися від застосування сили сприймається цими людьми як рекомендація, яка неадекватна в ситуації, що склалася", - наголосив В.Горбач. Він вважає, що причиною такого сприйняття європейцями того, що відбувається на Майдані, криється також у тому, що лідери опозиції не називають ці події повстанням, бояться вимовити це слово. "Вони не революціонери і намагаються дотримуватися легальних способів ведення боротьби".

Майдан

Previous post Next post
Up