Bagno Vignoni. Італійське мокре місце

Nov 11, 2019 15:51


Уявіть, замість головного майдану міста - великий кам'яний басейн!..

Такою оригінальністю може похизуватися італійське середньовічне містечко Bagno Vignoni, що примостилося серед славетної Тоскани в долині Val d'Orcia.









Як термальний курорт воно було відоме ще за часів Римської імперії. А, власне, басейн для більшого комфорту звели у XIV ст. У наш час він закритий для купання. Однак його успішно замінює сучасний SPA-готель, що дарує релакс втомленим тілам, як колись старовинний басейн. Проте сюрпризи дивакуватого містечка на цьому не закінчуються!



За кілька метрів під ногами починають дзюркотіти видовбані в камені середньовічні «водно-мінеральні» канали, що витікають просто з басейну (на них спритні італійці в давнину облаштували водяні млини, залишки яких досі вражають).



Сьогодні запхати втомлені кінцівки в теплу мінеральну воду - популярна туристична атракція. Навіть у спеку - освіжає неймовірно!





Далі канали утворюють озерце, зануритися в мінеральні води якого, на відміну від SPA-готелю, можна абсолютно безкоштовно і будь-якої пори року (середня температура джерел 50 °C).







І весь цей водний релакс у міні-містечку, яке саме, здається, завбільшки, як басейн з кількома будинками коло нього!

Італія (Italy)

Previous post Next post
Up