PORTUгалія. П'янка opPORTUunity на чудовий вікенд!

May 15, 2019 11:17


Португальське містечко Порто швидко забиває памороки (так як і місцеве вино з тією самою назвою). Звісно! Доля ж бо обдарувала його 200 тис. мешканців напрочуд підступно-нескромною кількістю атракцій!





Уявіть собі місто...









...над Атлантичним океаном, а в долині - тече річка Доуро, що мало не посеред міста впадає в цей океан.

















У вікнах, немов склеєних, будиночків, що туляться один до одного та ще й обліплені барвистими кольоровими кахлями, сохне прання (часом мешканцям не доплачують за цей колорит?).









А ще червоні дахи - без кінця і без краю.













А ще блакитний залізний міст «Луїса І», що його звела тут, як і так звану Ейфелеву вежу в Парижі, команда Гюстава Ейфеля.









А ще річково-океанічні кораблі і кораблики, старі харизматичні трамвайчики, фунікулер і спритні кабінки «на мотузках» понад містом.

















А ще знаний футбольний клуб «Porto» і чорний півень - символ Португалії. А ще славетна і неймовірно ошатна книгарня «Лелло», пов'язана з Джоан Роулінг, бо мешкала вона тут трохи, вигадуючи свого Гаррі Поттера. А ще залізничний вокзал, напівокупований туристами із задертими догори головами. З якого дива? Бо ж кахлі на стінах з неймовірними розписами! А вже на стінах костелів - то й поготів!





А ще... А ще... А ще... Та просто ліниве вештання... Очманілі від теплого травневого сонця і випитого «Porto» туристи вилежуються на берегах Доуро.









І не поспішають до готелів. Бо навіщо? Час тут плине ліниво. Ніхто нікуди не поспішає.





Навіть з ремонтом. Старих пошарпаних кам'яниць у Порто чимало, хоча давній квартал Рібейра й занесено до списку ЮНЕСКО.







Час тут зупинився. Певно, тому хочеться зупинитися й собі. У Порто.





Португалія (Portugalia)

Previous post Next post
Up