Мадрид. Доторкнутися до легенди «вершкового» Santiago Bernabéu

Apr 13, 2018 17:34

Ви коли-небудь смакували «футбольні вершки»? Стадіон Santiago Bernabéu саме те місце, де можна це із задоволенням зробити! Гігант столиці Іспанії, домашня арена FC Real, п’ятизірковий стадіон елітної категорії UEFA (цей статус Santiago Bernabéu отримав після відносно недавньої кардинальної реконструкції).




Етапи оглядин традиційні: музей з трофеями та історією клубу, власне, сама арена і крамниця (авжеж, після стадіону Camp Nou в Барселоні - досвідчені). Але! У Мадриді все дихає фінансовим гламуром -















...найрізноманітніші інтерактивні екрани, на яких  можна, приміром, одразу побачити себе серед тисячі вболівальників,..



...обігрівачі на трибунах, додаткове штучне «сонячне» світло для соковито-зеленого газону,..



...ліфти, ескалатори, бари-ресторани та безліч інших ефектних «королівських» дрібниць.









Щоб увійти на саму арену, довелося пройти кілька рівнів охорони з перевіркою багажу і просвічуванням, що скидалося трохи на посадку на рейс в аеропорту.



А вирішальну роль, аби FC Real перетворився на футбольного гранда, відіграв колись, у 1943 р., його прославлений президент Сантьяго Бернабеу. Він відбудував стадіон після війни, а той отримав його ім’я. Сьогодні Santiago Bernabéu після нової хвилї реконструкції вражає неймовірно! Чи то культ футболу як найпопулярнішої всепланетної гри, чи речі, серед яких стоїш і про які знаєш з усіх існуючих засобів масової інформації, чи п’ятизіркова елітарність, але атмосфера скаженно-магічна!







Емоції беруть гору навіть не у футбольного фаната. А вже у вболівальника і поготів!

Порівняйте: Барселона.Велика прогулянка стадіоном Camp Nou

Іспанія (Spain)

Previous post Next post
Up