Хроніки Шаннари: красиво, захоплююче, весело…

Jan 18, 2016 22:25



Буквально вчора на торрент трекері Гуртом побачив новий фентезі серіал - «Хроніки Шаннари», відгуки зацікавили і я вирішив сам оцінити його. На трекері доступно 4 серії першого сезону, по часу це мало для мене, тому я відразу їх і подивився. І не дарма, як виявилось, серіал неймовірно цікавий!

Світ в якому відбуваються події - це, судячи з усього, наша Земля (чи її копія). Після занепаду якоїсь розвиненої цивілізації, в результаті еволюції на планеті з’явились люди, ельфи, тролі, гноми/дворфи. Кожна із рас живе у своїх володіннях - тому існує чотири країни. Про розвиток древньої цивілізації свідчать порослі мохом величезні антени, гелікоптери та авто, які іноді зустрічаються головним героям, під час їхніх подорожей.




Головними героями являються в першу чергу ельфи, а саме принцеса ельфів, яка разом із друзями - друїдом, ельфом-напівкровкою та людиною мають зупинити вмирання ельфійського оберіг-дерева, в кожному листку із якого заточені демони. Коли хоч один листочок падає, із заточення звільняється якийсь демон (поки що були ельф-маг, фурії та мінливиця (так її називають у серіалі, я б краще назвав перевертнем)). Як на мене, доволі цікава ідея. До речі, серіал знято по книгам Тері Брукса. Впевнений, що в книгах все набагато крутіше, але поки не має можливості прочитати, буду дивитись.













Розвиток подій в перших двох серіях проходить обривчасто - герої однієї миті тут, а іншої уже деінде, і не зрозуміло скільки навіть приблизно часу проходить між цими переміщеннями, але в інших серіях стало трохи краще із цим (чи то я перестав звертати на це увагу?). Тож спочатку прийдеться трохи хіхікати над героями і подіями, але згодом стає цікавіше, любителям жанру повинно сподобатись.

Цікаво що Джон Ріс-Девіс, який в Володарі Перстенів грав гнома Гімлі, тут виконує роль короля ельфів, випадковість? Так чи ні, але він доволі гарно грає, на відміну від деяких інших акторів, які часом то переграють, то не дограють. І хоча іноді це весело, загалом усі справляються зі своїми ролями.

Затятим поціновувачам дрібних деталей серіал навряд чи сподобається, так як у ньому вистачає недоробок, але основний сюжет, як на мене, їх перекриває. Хочеться вірити, що в інших серіях стане менше ляпсусів і серіал дійсно дотягне до свого рейтингу IMDB (майже 9 із 10). Я б дав йому 7-7,5.

Ось такий от серіал вийшов на початку 2016 року. Мені подобається, а ви подивіться перші дві серії, а далі вирішуйте - потрібно воно вам, чи ні.










Серіали, Сериалы, Відгуки, Хроники Шаннары, Хроніки Шаннари

Previous post Next post
Up