My comment to an entry 'вибіркове-коміксове' by stefanblog

Sep 24, 2023 09:57



"Параллельно Филёр вёл «осаду» самого «Олимпа». Встретившись очередной раз с Сэнсэем, он развернул перед ним чертёж с тщательно составленным планом местности.

- Хитро они обустроились. (…) - Хм, а у нового Хозяина он Минос… Ну и имена они себе подобрали: Кронос, Минос, фирма «Олимп»! Прямо всё соцветие греческой мифологии. Перехрестя, 2005"

що слід зазначити по "божественній!" темі: більшість наших уявлень про Перуна-Мокошу, про яких пишуть безліч книг й продається "славянських рун" на тему язичницької гордості предків. Так от, тему "слав'янських асів" розвинули фолькльорні ентузіасти ХІХ сторіччя*, підтягуючи зібрані відомості й народні перекази до "високої міфології" греків та скандинавів, прирівнюючи доступний міфічний спадок до рівня Гомера, а вже наступні покоління ентузіастів розвинули аналізи аналізів й розшифровки розшифровок до того епосу, який маємо сьогодні, включно з комерцією книжкових лавок та блогів магократів.

Моя думка, що в нас крім грецького й скандинавського спадку "високої міфології й сценаріїв сюжетів" не було,а має місце лише "низова демонологія" русалок й лісових духів, але якщо б люди уважно читали грецькі й скандинавські міфи - могли б помітити що "низова", часом, чималий вплив має на розгортання небесних сюжетів у операх Вагнера чи пастуха із спамоботами напередодні Троянської війни.

*
іноді працю ентузіастів інші ентузіасти приписують "диверсії", як от сталося з одною добіркою правителів з реально взятими з фентезі УМОВНИМИ ілюстраціями, доки всі викривали джерела походження-ніхто не зацікавився мотивацією авторів такої таблиці, а воно зліплено ДЛЯ ВНУТРІШНЬОГО КОРИСТУВАННЯ[як я не раз помічав-користуватися гуглом я умію інакше ніж інші], а нарід у фейсбуці задля сміху цю знахідку розніс. А в одному середовищі борців з московськими агентами навіть нафантазували що сама таблиця - це підривна діяльність ворогів проти українських міфів (і характерників),щоб висміяти українське міфотворче державотворення. Насправді, процес сміхогенерації в інтернеті стихійний, хотя сталіністи теж немало поугорали над фанами "Велесової Книги", цілком аналогічним російським фанам

і ще про нечисту силу, з якою скоріш за все мав справу Булгаков, дуж щось таке атмосферне бачеться у відомому творі, а ще в "пісьмах мёртвого человека".

у кармі людини є певні обмеження на влізання й вплив на куди не треба,тому доля іноді посила обмеження й запутування причинно-наслідків, аби вразумитися. Ну так вот спецефекти чимось схожі на кліп двотисячних Pure Orchestra - U&I цілком вкладаються у НОВУ МІФОЛОГІЮ яку ширить конспірологічна попса й голівудівщина,апелюючи до всього загадкового як ЦРУ-шно-матричного чи як гебістсько-агентурного, тим паче, що свідомість сама усе в голові домальовує?

(відтак,колись уже писав,якщо предки контакт з великим світом співставляли по знакам й цвіркунам з павуками,"послання", то чом би у новітній час аналогічно випадково-непричетно не могла б бути використана підмигувальна мережа-телебачення-електроніка,особливо,якщо людина затята в конспірології й бачить і трактує "щось своє"?)

думки та спостереження виклав по тагу, але ж я проштрафований кармічно-обмежений псих, який інших 10 років намагався "лікувати" від довіри до всякого-такого умозрітєльного

(читати журнал можна з кінця 2011-ого року,обмежитись початком 2012-ого року.)

View the entire thread this comment is a part of

Previous post Next post
Up