(no subject)

Oct 29, 2017 08:49



Альбом Скрябіну "Храбак!" used to:

https://www.facebook.com/stefan.khrabrov/videos/717492928304371/ - оце справжній брульянт, навіть в перезйомці на трохи іншу тривалість секундних пауз в завантаженні відеотреків. https://www.facebook.com/stefan.khrabrov/videos/783662391687424 "Всі загинуть в війні" - то завжди плани гомункулів на поповнення філософських каменів (http://read.yagami.me/read/fullmetal_alchemist/20/81/page/16 манга читається зправа-наліво ), "схеми креслили кров" - якраз коли вона л'ється, "Ми Великий Хробак!" - а Енві і є хробак у оригінальній подобі, ненакачанній чужою енергією життів. https://vid.me/K2LH

Альбом Птахи, Технофайти 1993-9 і різна всяка шваль з "казки" used at: https://stefan-blog.livejournal.com/1228881.html (дивитися на чорному фоні! Для чого втупити курсор у дату)

Трохи невеличкий відступ за життя, чого оце мені все хочеться суміщати на паропанкову реальність "Сталевого Алхіміка", що виглядає як наша власна постапокаліптична ...(якщо рахувати скільких культури 90'х, Радянської Союзу і дореволюційних часів, догідності і допомаранчі, у нас збереглось у владних відносинах, культурних прошивках і навіть у поглядах на самих себе, ніби нічого не було...як можна жити мов нічого не було? От я так не зміг. Щоправда, з 17 років, як став самим дорослішим, як ніколи вже не бував ;)...

бо насправді жах, кончєнний жах, суспільство ганнібалів лекторів де кожен в кожному підозрює маньяка, афериста чи якусь соціальну груру "із етіх", хто кому ненависніший. І життя виконує потаємні бажання проявитись в ролі дійового персонажу якої-небудь "Жєсті": прорадянські люди зустрічають невиховане "незалежне покоління", страждаючі патріоти натрапляють на російськомовне хамло, волонтери приходять туди (притягуються-тягнуться, пересікаються) де зашкалює безвідповідальність (байдужість, пофігізм) і жорстокосердя, чиновники (політики, посадовці... ТОЙ ЩЕ ФОРМАЛЬНИЙ ОБРАЗ У НАШИХ УЯВЛННЯХ ;) завжди в поганому настрої коли мова заходить за непотрібних дітей, бездоглядних старих, бездомних інвалідів, покинутих і зраджених тварин, пригніченої природи чи архітектурної пам'ятки. "Нема грошей" - чи тільки проблема в цьому, адже дефіцит душевного тепла, добра, чуйності (здорового глузду, освіченності, компетентності) переслідують нас де б ми не були. А коли вже рефлексував себе достатньо досвідченним щоб не потрапляти в певні випробування - траплялися те, до чого, звісно, ніяк не був готовий. Або навіть передбачав, намагався попередити, враховував - все рівно склалось як по сценарію "типова проблема на певному місці з певними людьми" (останній рік себе так почуваю, ніби повторюючи стосунки і конфлікти які десять літ тому назад проходив "у іншому житті" - невже важко було не наразитись на ті самі закидони Просто ліцо і діяльність в мене непідходящі, от і живу в головах людей не тим чим насправді зайнятий. Ну дійсно, якшо соціальний стан не помінявся і вища освіта далі другого курсу не здобута, про які зміни в кармі може іти мова?)

Набачився у виконанні людей "серіалів, сюжетів і прописаних діалогів", більше суржика і сюрру для максимальної кріповості, та як таке може бути у давно не радянській країні з давно
не обмеженим у доступі до інформації людьми? Чому навколо якісь штампи, чому цитати телевізійної дурні, це те що передусім треба повідомити будь-якому незнайомцю? Чи нема що сказати свого власного? Громадянський обов'язок соціально комунікувати згідно тарифного плану "обмін злом"? Та чому стільки очікувань мраку (совєтофобії, антиукраїнської риторики, маразму і маргінесу - кому що по життю попадається), а головне - чому все це легко притягувати зі списку що ми не любимо найбільше?

Таке життя, що зростаючи внутрішньо - переходим на іншу сферу "обертання", іншу швидкість і якість паралелі на якій знаходимося у часі з відповідними собі "уроками". НУ якось це можна пояснити тільки набалакавшись у обертанні різних "космосів".
В 2006 були зустрінуті по місту знайомі, бомжі до яких тягнувся "нарушити депресивний покій", нещасні тварини з якими не знав що робить крім як за сюжетов/лекалами/діалогами реальності ЗооФорумів, а для 2009 вже було різного штибу люди в пошуках знання і пригод, рибак рибака відєт іздалєка. А ще в 2013 просто попадались якісь невідомі приколісти, чи актори, чи просто ненормальних притягував, що доповнювали мені внутрішнє відчуття конспірології ;)

Так от, життя за роки до 2011 бачив як мистецьку, волонтерську, духовно-пригодницьеу сферу, а "насамкінець" https://stefan-blog.livejournal.com/1225648.html#cutid1 побачив як царство боже внутрі нас. Тобто, так як побачив - там навіки душею і лишився, ніби оболонка після того зосталась ходити і лежати слухаючи який ненормальний і наскільки без толку раніше жив, усі 5 років. От у книжці про фронт вичитав оте "хто де лишився", в яких життєвих пригодах. Щоправда, тепер я не настільки затягнутий минулим як переживанням, бо відволікло палюче сьогодення. ПРОТЕ, почав на цьому минулому писанину і одночасно плеєро-сінхранину.
Зокрема,

Альбом Скрябіна "Хробак" треки «Я Добрий» і «Інтро (Залізні зуби Гука)» - https://vid.me/4fAA згадує минуле і філософствує про людей, яким нічим допомогти бо за 500 років спостережень вони абсоютно ті самі, й роблять типові помилки. Стуканина по металу з "гукаючих залізних зубів" попала під кадри двобою та алхімічної глобальної трансмутації.

А вступний трек альбому перегукується з депресивним настроєм в який попали головні герої, що нічим не можуть допомогти особистим трагедіям, не те що змінити цей світ.
Посередині тут: https://vid.me/YBLN

Доповнення

А от далі ж продовженням я завис, бо "а сенс?" А дійсно, в чому сенс цих посиденьок над треклістами, якщо перші вдалі досвіди https://vk.com/wall13739532_4956?reply=4961 https://stefan-blog.livejournal.com/1038875.html#comments обходились без добирання нових для себе ігросаундтреків, для заповнення прогалини між основними ідейними місцями збігів (може, тому працюючи в 2016 над канонічно екранізованим по манзі і давнім вольнододуманим початку 2000'их Сталевим Алхіміком я досовував недосоване з примічених пісень, хоча "пекельно-асоціативний досвід" прослуховувань молодосиі скінчився ще 2015-ого, на добиранні не так щоб вдалих треків блогування-воювання-фейсбукування 2010-двітисячіодинадцять). Але головне, що у захопленні процесом приходять ідеї як що продовжити чи почати, скажімо https://vid.me/E2gZ

При чому "спи собі..."намітились але з першої спроби не склеїлись ще вкінці січня-початку лютого, і лише у свій час все знайшлось й записалось.
А тут і ці тексти, від нападів щему що про свої поробки треба якось розповідати (бо типу велав все своє минуле життя, а в мене завжди проблема з ідентифікацією, що сприймаю себе сторонніми очима як не хотів би себе сприймати), що витрачений на них час ніби себе не виправдовує, я колись вкінці двітисячі11 осмислив сумнівну вартість для світу свого випадкового вклияного волонтерства по бомжах, котах, собаках, (недореалізованих громадським масштабом магинях...) усіх усюдах, спізнаних щоб вважати себе особливо пригодницько-притягальним цабе, чим скористались обставини підсунувши "рівнозначний масштаб" щоб шизонутись і здобути досвід у ілюзорному світі, таким чином змінивши буття мініквартири-притулка на ностальгічний режим за коротко спізнаним раєм (коли величезний прилив національно-значної енергії і світових глобальних змін...так бачились:). Тому за чотирма роками смертей і неадекватів притулкового пепіоду не горював, бо просвітався у глобальній псевдокоментопостоборотьбі. Тому треба бути обережним що символічно жартуєш, бо раптом відбудеться нав'язаний випадковостю емоціонально-енергетичний зв'язок (зі снами, політикою, трикстерно-порноспамоботом, відьмократією, мольфарами, янгольськими каральними щодо людства ієрархіями і прочім-прочім кому ти щос
ь зібрався доказувати).
Продовжимо?
Тож, на "майже - добрий вже" ще нічого не підібрав бо не спало на думку, зате пісні "China Wall" https://youtu.be/93FSSahudGk?t=3m40s & "Там де мене лишили" https://vid.me/yBl7 не у стосунку альбому "Хробак" добре пасують до того аспекту буття що характеризую зоною, тільки не чорнобильською, а соціальною.
Бо ми буттям досі у 90'их, а значить в пост(розвалосоюзному)апокаліпсісі, і моральні імперативи стосовно тварин, безпритульних, старих, дітей, одне одного "по той неправильний бік табору" не діять. (Навіть у демонстративних християн, не кажучи вже скільки хатоскрайніх патріотів трапляється...хіба колись інакше було?).
Тому таким добрим був майдан 2004-го, що прибрав умовний водорозділ на нашому соціальному дні, прикрив на певний час піском та водорослями....
(Я от думаю, що звернув на це увагу, тому що знайомство зі сталкерською грою, музикою і їх накладання на сталевоалхімічне аніме разом з поїздками по районах що нагадують Троєщину укупі дало враження "повернення в дитинство", бо в цих спальних райончиках мені і дмухає "раєм", хоч це явний асевдоапокаліпсис, якого намагалася розвіяти Помаранчева революція, громадський активізм, езотерика та бердниковофантастичне сходознавство...а зрештою через пісні як саундтреки до означення "української мілітарістської реалії" одного аніме вийшло так шл "повернення у рай", тільки не свій, а ... окремішний, фоновий, застиглі в часі добрі 90-ті без надлишкового зла. У кожного свій "Плесентвіль" як застиглі правила життя, так я подивився на позбавленні мук виживання київські спальні райони...мені легко говорити, я ж бо без власного життя, лише кур"єр, підоаічні твврини і незрозуміла музика з мультнарізками і коментах і постах фейсбук)
Так от, продовжимо, нарешті?
"Не треба" - про війну. А закінчується звуком, яким починається "Хробак", і в самому анімі спогади про війну якраз об'єднані цим звуком, у епізодах https://vid.me/8TuZ і https://vid.me/6y2S після початку перед тим, як власне грає "Хробак" (https://youtu.be/Ey7DadK9rW0?t=38m)
А в неканонічному використаний власне кавер на цю пісню, з найманцями що переслідують біженців згаданої Ішвальської війни https://www.facebook.com/stefan.khrabrov/videos/1195214977198828/
У Хельсингу "Тікай тільки сам" https://www.facebook.com/stefan.khrabrov/videos/vb.100001310120841/774078555979141 ну, про альбом "Казки" з піснею "Годинник" окрема мова (Наприклад, https://stefanblog.livejournal.com/132512.html) , власне, це використане у трейлері "Тікай" а потім "Тік-Тікаю" ТНМК як анонс що тікати треба, бо війна і геноцид
"Твій портрет" подумував вставити у трекліст епізоду https://vid.me/yRX7 з  музичними алюзіями на "Сталкер" Тарковського (бо добрав треки композитора Артем'єва до згаданого фільму), там ще каліка пізнав смисл життя вже після війни і звук хлопання водички у збіг з дією на екрані. Зрештою використав "Твій портрет" у інструментальному каверному варіанті тут https://www.facebook.com/stepan.khrabrov/videos/vb.100002569768397/1027977857297863/
«Небо Каже" у інструменальному варіанті (знайшлось в ютубі, завантажив щоб вставити в трекліст Вконтактє) додав тут бо іншого не мав що додати https://www.facebook.com/stepan.khrabrov/videos/1341336209295358/, але сама пісня чудово пасує в неоригінальному "Сталевому Алхіміку", де знову ж таки серія про Ішвальську (громадянську) війну, спровоковану гомункулами (і зі всією конспірологією що й навіщо такі жертви-руйнування діються) https://www.facebook.com/stepan.khrabrov/videos/vb.100002569768397/1181317148630599/
Один з інструменталів "Хробака" також є тут «Совісті не май (так легше)», доволі по-клубному звучить, в дусі електроніки тих часів https://www.facebook.com/stefan.khrabrov/videos/vb.100001310120841/1193888607331465/
"Клей" мікс до проекту "Дітей ночі" 2011-ого. Бо використовує звуки які було прийнято добирати у 90их, а що як не інакше пасує до Раннього Часу нашої Незалежності, як конспірологія про страшні процеси в державі, як от у цьому епізоду? ;) https://www.facebook.com/stepan.khrabrov/videos/1028962253866090/
ну і такий трек, який більше б підійшов до якоїсь відеонарізки-amv про трансформерів (з тих, що показували у дитинстві), ніж до стімпанку.. .але це свого роду вдалі переходи кадрів під музику, «Ми, Як Машини» - https://www.facebook.com/stepan.khrabrov/videos/1028643810564601/

А от щодо "Я добрий" є гарна заміксована версія вкінці другого записаного підряд епізоду тут, буквально останні хвилини завантаженого: https://www.facebook.com/video.php?v=1028327007262948

Бонус: фотки що прямо нагадали ігрові болота з лазянням по артефакти




Originally posted by mandrivnic at Місячна ніч над Дніпром

2006

Previous post Next post
Up