Чому кияни обходять Хрещатик?

Sep 21, 2017 00:33



Хрещатик - така собі курортна набережна в мініатюрі. Тут немає моря і ще не продають медову пахлаву, зате завжди багатолюдно й на кожному кроці - атракціони.




Неофіційний рекорд Майка Тайсона по силі удару - 800 кг. Проте з легендою боксу доволі успішно конкурують звичайні київські перехожі, які товпляться біля боксерської груші на виході з метро «Хрещатик».

На силомірі свій удар можна випробувати всього за п’ять гривень. Біля місцевих зазивал, по-спортивному одягнених жилавих хлопців, зазвичай вишиковується черга. Коли підлітки, студенти чи дорослі виходять до снаряда, їхні обличчя суворішають, й вони гатять по ньому, як по клятому ворогу. Чи не кожен другий легко перебиває тайсонівський рекорд. Мимоволі починаєш остерігатися худорлявих студентів, після чиїх підходів табло висвітлює то 850, то 930 кілограмів.

Втім, зазивали не забувають й про інші заманухи: «Давай, кто смелый, на турничок! Висите две минуты - получаете двести гривен! Стоит всего двадцатку!».

Звісно, цей приз ніхто не виграє. Претендент повисає на перекладині, яка одразу прокручується навколо своєї осі. Тепер вага тіла тримається на пальцях, і провисіти 120 секунд не зможе ніхто. Атлети осипаються з турніка, а його власники рахують гроші.

Поряд стоїть ланцюгова драбина, залізши по якій нагору, можна отримати винагороду 200 гривень. Але і вона виявляється з сюрпризом, й під вагою альпініста миттєво перевертається. Призовий фонд знову залишається незайманим.
Річковий вовк


Тепла весна та спекотне літо - високий сезон для власників прогулянкових катерів й теплоходів. Щоб затягнути клієнта на човен, вони наймають справжніх професіоналів, здатних голосно горланити рекламні слогани про незабутні екскурсії Дніпром.

Багатьом киянам, які часто бувають на Хрещатику, добре знайомий бородатий чолов’яга у матросці й капітанському кашкеті. Найчастіше він працює біля виходу з метро: не замовкає ні на секунду, невтомно розхвалює у мегафон київські краєвиди, комфортабельні кораблі, демократичні ціни, цікаві та пізнавальні екскурсії і роздає флаєри. Агітує перехожих: «Поспішайте, залишилося всього два місця. Лише сьогодні зі знижкою!».

На човні, скоріше за все, виявиться, що річкова екскурсія - не надто цікава й не дуже пізнавальна.
Дуже страшна кімната



Кого не спокусили річковими екскурсіями, спробують затягти до «Будинку жахів» у Пасажі. Біля фонтану на містян чатує жвава жінка-промоутер. Вона теж працює сумлінно. Всовує перехожим флаєри та наполегливо рекламує «найстрашніше місце у світі».

Отримавши флаєр, можна спокуситися зайти на інтернет-сторінку музею. Там з’ясовується, що київська «scary room» має мало спільного з британським London Dungeon. Експозиція першого - не надто страшна, натомість там є «декорації, спеціально привезені з Америки».
Бамболео і його команда


Інколи люди дивуються, чому власники дорогих квартир з видом на Хрещатик мріють продати їх першому-ліпшому покупцю. Відповідь проста - місцеві мешканці давно втомилися від концертів вуличних музикантів на Хрещатику. А грають вони майже безперервно. Змінюють один одного по графіку. Збирають навколо численних слухачів.

Можна почути шлягери російського року, легендарні зарубіжні рок-хіти, веселі пісні про Одесу, сумні українські балади, запальне «Бамболео!» у виконанні хлопця у сомбреро.
Не виключено, що із кожним гучним «Бамболео!» десь на Хрещатику виставляється на продаж одна квартира.

Фантастичні аніматори і де їх шукати


Кожна людина, приїжджаючи до Києва, мріє сфотографуватися із місцевою фауною. Інакше складно пояснити феномен, що Хрещатиком досі сновигають підлітки, які пропонують зробити фото з мавпою чи папугою, й численні аніматори у костюмах тварин.

Діснеївські миші, піксарівські посіпаки й білки з «Льодовикового періоду» вишукують собі «жертву», із задоволенням чіпляються до перехожих й умовляють сфотографуватися на пам’ять. Тому під час прогулянок в центрі міста слід користуватися простим правилом виживання: якщо на обрії замайорів телепузик - краще перейти на інший бік вулиці, поки він не побіг назустріч, розкриваючи обійми.

Хоча іноді спрацьовує інший метод: аніматори не люблять фотографуватись безкоштовно і починають тікати від наведеного на них об’єктиву.
Зважені і розфарбовані


Кожен пішохід на Хрещатику може дізнатися свою вагу й одночасно зробити тимчасове татуювання. Можливо, незабаром асортимент послуг розшириться. Навіть страшно уявити, що це може бути…

Автор: Володимир Хенгістов

интересно, Крещатик, Киев, юмор

Previous post Next post
Up