Šnipinėjimai

Aug 09, 2009 18:50

Žiūrinėdama atsitiktinius kiniškus žinių reportažus, užėjau reportažą apie Europos kultūros šventę Pekine, paskutiniame kadre lyg ir sušmėžavo žaliais marškinėliais apsirengęs lietuvis "krepšininkas". Tuomet panaršiau lietuviškų pėdsakų kiniškose padangėse. CCTV pagal užklausą "立陶宛" (Lietuva) randa nemažai reportažų, visi - apie krepšinį. Pavyzdžiui, apie nesenas jaunimo varžybas. O štai Dalia Grybauskaitė (arba 达利亚·格里包斯凯特) turi įrašą ne tik kiniškoj Wikipedijoj (kurios vis tiek žemyne niekas nežino), bet  ir Baidu enciklopedijoje. Apie jos išrinkimą rašė ir China Daily, ir kiti naujienų portalai.

TAISA: Meluoju! Nuo maždaug ketvirto paieškos puslapio galima rasti tikrų lobių:) Štai CCTV pranešimas apie Grybauskaitės išrinkimą. O čia - tiesiog nuostabiau nebūna: vaikų laidoje - visas ilgas reportažas apie Lietuvos vardo tūkstantmetį su įvairiom istorinėm žiniom!

Kitos įvairenybės: Kristupo vasaros festivalio pristatymas oro balione; fortepijonu grojanti katė; grojimas stiklo arfa; apie klimato pokyčius ir paukščius (rodomas Kaunas); pėrimosi varžybos; šiaudų namelis; parlamento rinkimai; lietuvis liko dėkingas telefoną grąžinusiam taksistui... toliau jau nusibodo.

lietuva, kinija

Previous post Next post
Up