Geroji ragana ir žalioji ragana

Mar 04, 2009 23:18

Šiandien sugebėjau vietoj aliejaus į keptuvę su kepančiais varškėčiais įpilti indų plovimo skysčio.

Bet aš ne apie tai. Buvau miuziklo pažiūrėti. Taip ne visai tikėtai: koridoriuj sutikau pažįstamą merginą, ji labai norėjo dar kartą pamatyti "Wicked!", tai, sakau, ma jį bala, einam!

Tai yra žvėriško pasisekimo ir JAV, ir JK sulaukęs miuziklas: vien tai, kad treti metai kas savaitę po aštuonis seansus prasukantis spektaklis vis dar sutraukia pilnas sales - pakankamai iškalbingas faktas. "Wicked" siužetas -  "tikroji istorija apie Ozo šalies raganas": "Ozo šalies burtininko" priešistorė bei užkulisiai. Geriau nepasakosiu nuosekliai ir norintiems pamatyti patį miuziklą patarsiu jo neskaityti iš anksto - nes smagiausias dalykas yra bandymas suvesti šitą naująją istoriją apie Ozą, Smaragdo miestą, piktają burtininkę ir žaviąją fėją su pasaka, pažįstama iš "The Wonderful Wizard of Oz" arba - mums, lietuviams, - iš "Geltonų plytų kelio". Iš esmės tai yra pasakojimas apie tai, kaip "the Wicked Witch of the West" tapo "wicked". Iš pradžių nieko nelabo joje nebuvo: paprasčiausiai mergina buvo... žalia. O iš čia, norit tikėkit, norit ne, ir visos bėdos. Per dvi su puse valandos sužinosite, iš kur atsirado Bailusis Liūtas, Geležinis Medkirtys ir, svarbiausia, Kaliausė (*mirkt*).

[Į šoną. Mintis apie kalbančius gyvūnus. Jeigu Oze iš tiesų gyvūnai kalbėjo ir dėstė universitetuose, tai vargu ar buvo tokia klasifikacinė kategorija "gyvūnai", nes ji atskiria "gyvūnus" nuo "žmonių" - arba atvirkščiai. O jeigu "gyvūnai" elgesiu nesiskiria nuo žmonių, tai iš kur ta kategorija?]

Muzika gal ir nėra baisiai įsimenanti, bet šou padarytas tikrai įspūdingas. Kai žalioji ragana pakyla į scenos palubę, plėvesuodama apsiausto skvernais, užgniaužia kvapą... O išgirdus, kaip pagrindinė dainininkė Kerry Ellis valdo balsą, belieka tik išsižioti. Neįsivaizduoju, kaip ji išveža visus šituos šimtus seansų, sako, gegužę jau baigs vaidinti.

Taigi... kiss me goodbye, I'm defying gravity!

wicked, atsiliepimai, miuziklas

Previous post Next post
Up