[Atsiliepimai] "Narnijos kronikos: princas Kaspijanas" ir kt.

Jun 20, 2008 22:35

Antrasis Narnijos filmas. Vis bandau prisiminti priežastį, kodėl taip ir nebaigiau skaityti "Narnijos" serijos. Man regis, paskutinė perskaityta buvo "Žirgas ir jo berniukas". Man atrodo, todėl, kad nusprendžiau skaityt angliškai, bet kadangi turėjau tik kompiuterinę versiją, tai vis neprisiruošiau, nes skaityt monitoriuje yra žiauru. Taigi šįkart filmą žiūrėjau nežinodama, apie ką jis bus (išskyrus reklamukus). Iš esmės per daug ten nėra ką pasakoti. Jei skųstis, tai (turbūt?) nelabai kokia filmo kopija "Vingyje" - nelabai supratau, kodėl taip keistai sulipdytos keletas didelių scenų filmo vidury, susidarė įspūdis, kad čia kino teatro turimos kopijos problema, nes montuotojai tikrai tokios nesąmonės nebūtų padarę. Na, bet čia smulkmena. Filmas kaip filmas, jei per daug nereikalauji. Apskritai tai turbūt filmą galima vertinti pagal tai, kiek žiūrint jį norėjosi valgyt popkornų :) Aha, turėjau šįkart, nes buvau kiek išalkus, o "Vingyje", žinia, popkornai yra prieinamiausias "maistas" :/ Taigi štai: buvo keletas scenų, kur kramtyt atrodė baisi nepagarba filmui, o paskui jas pakeisdavo eilinė mūšio scena - ir vėl galima duot darbo dantims.

Įstrigo pilies puolimo pradžios scena, gerai padarytos orkestro partitūros - įterpta pelių tema trimitu su surdina, na, tiesiog tobulai ten tinka. Dar viena graži muzikinė tema - vaikam plaukiant upe po medžiais, ta pati, kuri skambėjo filmo reklamuke. Ir taip pat graži gale skambanti daina - nors ir saldoka, bet prie spalvingo filmo visai tinka. O visur kitur muzikos per daug, na bet... nesikartosiu. Nemėgstu muzikos pertekliaus kine, ir tiek :) Nepatiko pelėnas. Stabdo veiksmą ir nebaisiai juokingas. Taip pat Aslanas vis tik keistai ten paišėsi, bet čia jau knygą reiktų skaityt ir žiūrėti, kas kaip.

Matosi, kad filmas darytas amatininko, o ne menininko. Privalomi spec. efektai, nuspėjami operatoriaus/režisieriaus sprendimai bei aktorių mimikos... Kokio filmo tikėjotės, tokį ir gausite. Gražu, bet nieko išskirtinio. O taip norėtųsi "autorinio" prisilietimo... švelnios interpretacijos... Toks jautėsi, pvz, Alfonso Cuarono režisuotame "Poteryje" (filmas tikrai išsiskyrė iš kitų). Arba "Pano labirintas" - iškart matosi, kad  "su prisilietimu", o ne abstrakčios komandos su abstrakčiu režisierium darbas.

Bet Peteris ir Caspianas tai žavūs, nieko nepridursi :))

Bandau permąstyt, ką dar paskutiniu metu žiūrėjau. Tikrai kažką žiūrėjau... Pavyzdžiui, "Buck Rogers in the 25th Century", kuriame herojus visiškai atsitiktinai klaidžiodamas po senų senovėj karo nusiaubtą Čikagą užeina kapines, o jose - o stebukle - išsyk randa savo prieš penkis šimtus metų palaidotų tėvų kapus. Na, ir visos kitos aštuntojo dešimtmečio ne pernelyg išradingos scifi įdomybės... :)

Dar mačiau "Eternal Sunshine on the Spotless Mind". Žiūrėjau per TV, kas gadino reikalą, bet šiaip filmas be jokios abejonės geras ir vertas dėmesio. Mažų mažiausiai tam, kad pamatytum Jimą Carrey rimtame vaidmenyje.

buck rogers, narnijos kronikos, jav kinas, atsiliepimai, eternal sunshine on the spotless mind, chronicles of narnia

Previous post Next post
Up