(no subject)

Feb 29, 2008 21:26

Štai ką aš jum pasakysiu. Matėt Gedimino prospekto pradžioj (o gal ir kažkur kitur) tokius vežimus, kuriuose kepamas šviežias maistas, na, bulviniai blynai, dešrelės ir panašiai? Tai va, reikia, kad tokių vežimų būtų visada, ne tik per Kaziuką. Greito maisto tradicijos Lietuvoj nė kvapo!!! Kai per vidurį dienos tarp paskaitų noriu ką nors greitai suvalgyti, turiu tik du pasirinkimus: didelis sausainis iš Coffee Inn arba pyragėlis su grybais iš Aibės. Visi kiti pyragėlių, picų ir pan. pasirinkimai, kuriuos ir taip galima ant rankos pirštų suskaičiuot, yra su mėsa. Laaaabai ilgiuosi Kinijos gatvės maisto tradicijų. Higienistai spjaudytųsi, į taisykles badytų, bet visi mes tą maistą valgėm ir nė vienas nenumirėm. Net ir nuo MSG. Garintos mielinės bandelės su tofu arba raudonųjų pupų pasta (nevegetaram - ir su mėsa)... Blynai su suvyniotom daržovėm, šviežiai keptu kiaušiniu ir youtiao... Saldžiosios bulvės... O naktimis atvažiuoja vežimaičiai su koldūnais ir "squid on a stick" (deja, vėl nevegetariška, bet sutinku, mūsų mažuma).

Išvis, neapsikęsiu ir atidarysiu tokią užeigėlę, kamūrkę be jokių patogumų, ir joje bus vietoj gaminami visokie skanūs naminiai makaronai, kaip kad Nankino makaronynėje :)
Previous post Next post
Up