Президент України перевірив стан готовності Збройних Сил України до зими

Oct 06, 2014 10:12



4 жовтня, на базі Центру підготовки підрозділів 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що на Житомирщині, з робочою поїздкою перебував Президент України - Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко.

Главу держави супроводжували перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Віктор Муженко, командир 8 армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин та командир 95 окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України полковник Михайло Забродський.

Під час перебування на військовому полігоні Петро Порошенко оглянув оснащення базового містечка, підготовленого до осінньо-зимового періоду в польових умовах. Зокрема, увазі Глави держави було представлено механізований завод для випікання хліба, малогабаритні засоби приготування їжі, блокпост, засоби підвезення води, повсякденні набори сухпайків, малогабаритні пральні, пункти для миття військовослужбовців, склад пально-мастильних матеріалів, заправочний модуль та зразки розташування особового складу. Президент України наголосив на важливості повного та якісного забезпечення військовослужбовців в осінньо-зимовий період теплою формою одягу та матеріально-технічним оснащенням.

- Ми маємо зробити все, щоб кожний воїн був нагодований, у теплі. Бліндажі та фортифікаційні споруди, які зараз будуються на лінії зіткнення, мають забезпечити не лише безпеку, але й відносний комфорт, у тому числі - і взимку, - сказав Президент.

За його словами, на сьогодні будівництво першої та другої лінії оборонних укріплень виконано на 80%.

Президент наголосив на необхідності зняття бюрократичних процедур у питанні забезпечення військовослужбовців зимовим одягом. Він звернув увагу військового командування на необхідність негайного, до 10 жовтня, вирішення цього питання.

- Ми зробимо все можливе для того, щоб, використовуючи той досвід, якого ми набули протягом антитерористичної операції, значно підвищити рівень захисту, комфорту і безпеки, а також піклування про наших солдат, які конче потребують уваги і з боку влади, і з боку народу, - сказав Глава держави.

Президент висловив особливу подяку волонтерам, які надають допомогу армії.

- Ви знаєте, що створено відповідний комітет координації зі Збройними Силами, Національної гвардією та прикордонними військами. Я впевнений, що покращення координації цих дій буде лише на користь нашій спільній справі, - наголосив Глава держави.

Петро Порошенко оглянув представлені нові зразки озброєння, а також ті, що вже використовуються військовими в зоні АТО. Було продемонстровано тепловізорні прилади, далекоміри та радіолокаційні станції, екіпірування та обмундирування для військовослужбовців Збройних Сил України.

Ознайомився Петро Порошенко і з окремими розробками Житомирського військового інституту імені С.П.Корольова Державного університету телекомунікацій. «Корольовці» розгорнули мобільну компоненту, призначену для оперативного управління силами та засобами. Так, у реальному часі надається необхідна інформація, котра після опрацювання відразу надходить командирам у зручній для використання формі. Це дає змогу бачити, що називається, «за обрій». В компоненту входять зразки безпілотної авіації.

Також Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України спостерігав за ходом навчань відмобілізованих військовослужбовців загальновійськових підрозділів. У даний час вони в умовах, наближених до бойових, під керівництвом офіцерів-учасників АТО проходять бойове злагодження, після чого виконуватимуть завдання на сході держави.

Воїни артилерійської бригади 8 армійського корпусу продемонстрували навички володіння штатною бойовою технікою та озброєнням, а особовий склад протитанкового дивізіону виконав вправи стрільб з протитанкових гармат «Рапіра» та протитанкових керованих ракет «Штурм-С». Дані зразки озброєння призначені для знищення броньованої техніки противника.

У свою чергу, десантники 95 окремої аеромобільної бригади проводили заняття з вогневої підготовки аеромобільних рот, зенітно-артилерійського взводу та мінометної батареї. Практичні стрільби велися «крилатими піхотинцями» по умовному противнику зі стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів, озброєння БТР-70, комплексу протитанкових керованих ракет «Фагот» та автоматичного станкового міномету «Васильок».

В подальшому воїни окремої механізованої бригади 8 армійського корпусу продемонстрували дії у населеному пункті та елементи охорони важливих об’єктів.























































Не забудем не простим!, Проект-2015, Смерть ворогам!, Українці, Війна, Україна, ЗСУ

Previous post Next post
Up