КП СПБ «Арсенал» виконв НДДКР по створенню прецизійного маятникового компенсаційного акселерометра н

Feb 20, 2017 16:24









Акселерометр АКС-05 призначений для вимірювання проекції повного вектора лінійного прискорення основи на власну вимірювальну вісь та може буди застосований в БІНС різного виду базування в якості датчика прискорення.
Акселерометр АКС-05 являє собою моноблок з вбудованими електронікою керування та датчиком температури і побудований за моментною схемою врівноваження чутливого елементу, яка, в порівнянні з більш традиційною силовою схемою, забезпечує акселерометру:
- в 5 разів більший діапазон вимірювання без перегріву власним струмом;
- в сукупності з однобічним ємнісним датчиком положення чутливого елемента, практично необмежену смугу пропущення;
- на порядок менші адитивні температурні похибки;
- в 5…8 разів менші адитивні довгострокові похибки від нестабільності конструкції вузла чутливого елемента;
- більш високу технологічність конструкції акселерометра.
Застосування АКС-05 та його модифікацій. На базі АКС-05 створені модифікації АКС-05М та АКС-05Н, які задовольняють заданим вимогам ТЗ на ККП різного виду базування.
Так, АКС-05М створено для застосування у ККП по темі «Нептун-БД», де однією з основних вимог є малий час метрологічної готовності АК в широкому діапазоні температур. Для виконання цих вимог реалізовані конструктивні рішення, що підвищують температурну стабільність параметрів АК, що спрощує визначення моделі температурної залежності вихідного сигналу АК, за якою виконується зовнішня (в пристроях ККП) алгоритмічна компенсація температурно залежних похибок за показами вбудованого в АК датчика температури.
Конструкція акселерометра АКС-05Н забезпечує можливість автономної термостабілізації АК у складі ККП за допомогою термодатчика та нагрівача для ККП по темі «Гром-2» та ККП з покращеними тактико-технічними характеристиками по темі «Циклон-4».

КР, Циклон-4, КП ЦКБ Арсенал, Нептун, ОТРК

Previous post Next post
Up