ДП «Антонов» почав заміну російського обладнання на літаках Ан-148

Feb 17, 2017 00:51






Українська авіабудівна компанія «Антонов» продовжить програму будівництва пасажирських літаків Ан-148 після заміни на них російського обладнання, повідомив RNS директор програми компанії «Антонов» Андрій Нурішенко.


Програма Ан-148 перебуває на етапі заміни обладнання, яке не влаштовує замовника. Це дуже дорогий і важкий захід, пов’язаний із підготовкою технічної документації, купівлею нового обладнання, збіркою, відпрацюванням в складі комплексу, - сказав Нурішенко на авіасалоні Aero India 2017 Бангалорі (Індія).

За його словами, ця ж проблема стоїть перед військово-транспортним літаком Ан-178. Передає Національний промисловий портал, з посиланням на Rambler News.

Доопрацювання та виробництво літаків проводиться на потужностях українського заводу «Авіант».

Нурішенко повідомив, що компанія активно шукає постачальників обладнання серед європейських та американських виробників обладнання, в тому числі в Швейцарії, Франції.

Ан-148 серійно будувався в тісній російсько-українській кооперації в Києві і Воронежі (РФ). У 2016 році через розрив коопераційних зв’язків з постачальниками комплектуючих з Росії, в Києві не було випущено жодного Ан-148 і Ан-158 (збільшеної пасажиромісткості).

Раніше заступник начальника відділення перспективних розробок компанії «Антонов» Андрій Хаустов повідомив в ефірі українського радіо «Вести», що для відновлення виробництва в тих же Ан-148 і Ан-158 потрібно замінити близько 5,4 тис. типів комплектуючих, які раніше поставлялися з Росії.

Ан-178, Санкції, Ан-158, ДП Антонов, Ан-148, Проект - ликвидация РФ

Previous post Next post
Up