Україна маленькими кроками відтісняє Росію на Індійському секторі оборони

Feb 02, 2017 11:00






Україна може розширити свою присутність в Індійському секторі оборони, та набрати проектів на суму близько 10 млрд доларів. Україна позиціонує себе в якості більш дешевої альтернативи обслуговування зброї і обладнання радянської епохи, чим це пропонує Росія.



Державні та галузеві джерела Індії заявляють, що Україна зробила пропозицію на модернізацію 1500 штук бойових машин піхоти (БМП-2) індійської армії. Індійська фірма RDA і УкрСпецЕкспорт почали співпрацю, та заявили що на програму модернізації БМП-2 у кількості 1500 штук треба $2 млрд. ПовідомляєНаціональний промисловий портал.

Ще одна можливість для розвитку стосунків в сфері війсково промислового комплексу полягає в поставці протитанкових ракет для танків Arjun Mk II який розробляется організацією оборонних досліджень і розробок (DRDO). УкрСпецЕкспорт має партнерські відносини з індійською фірмою Punj Lloyd який вніс цю пропозицію в DRDO.

Читайте також: Індія зацікавилась інвестиціями в Україну та українським експортом

Також для України може бути замовлення на ракети для 120-мм гармати танка Arjun Mk II, кількість ракет може бути значним, так як індійська армія планує зробити 118 таких танків. Можливість вести вогонь ракетами є одним з найважливіших кроків в модернізації нового танка. Ізраїльскі ракет LAHAT від компанії “Israel Aerospace Industries” які проходили випробування, не відповідає вимогам армії.

Для довідки: ДП “Науково-виробничий комплекс газотурбобудування (НВКГ) “Зоря-Машпроект” забезпечило у 2015 році поставку енергетичного обладнання для кораблів ВМФ Індії. Поставляючи газові турбіни для нового фрегату ВМФ Індії.Індійські ЗМІ повідомили, що компанія RDA провели обговорення з ДП НВКГ “Зоря-Машпроект” що входить до концерну УкрОборонПром, що до мабутнього партнерства між країнами.

Раніше ми писали, що КБ “Антонов” прийме участь у тендері на розробку багатоцільового транспортного літака замість російського Іл-214Для довідки: Згідно зі звітом Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу, Україна була в першій десятці експортерів зброї в 2011-15 роки, що становить 2,6% світового ринку.

“Якщо деякі з цих проектів будуть виконані, це може підняти Україну як одного з основних експортерів зброї і поліпшити своє становище в Індії” - кажуть посадові особи Індії, які ознайомлені з спільними проектами.

Укроборонпром провів попередні переговори з фірмами Larsen & Toubro і Tata Advanced Systems, щоб визначити області партнерства в рамках урядової програми «Зроблено в Індії».


Чиновники Індії заявили, що Україна також позиціонує себе як оригінальний виробник обладнання та техніки, щоб взяти під свій контроль ринок для технічного обслуговування, ремонту і капітального ремонту зброї радянської епохи.

Також Україна отримала та виконала у 2015 році контракт на суму $400 млн, на модернізацію Ан-32 ВПС Індії, хоча були затримки і проблеми.

Індія, Укроборонпром, Україна, Проект - ликвидация РФ, Укрспецекспорт

Previous post Next post
Up