УКРАЇНА ТА ІСПАНІЯ СТВОРЯТЬ УНІКАЛЬНИЙ КОНВЕРТОПЛАН

Oct 27, 2016 22:19






Національний авіаційний університет створив українсько-іспанське підприємство для створення конвертоплана.

Угоду про створення Товариства з обмеженою відповідальністю «АВІОНІНАУ» підписали в Києві в.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко і президент ТОВ G. B. GRUPO & COMPANIES Карлос А. Гутієррес Балона (Жирона, Іспанія), повідомили Укрінформу в прес-службі НАУ.

В рамках спільного підприємства планується реалізувати проект «CAT-68», який передбачає створення серійного цивільного авіаційного виробу нового типу - двомоторного багатоцільового конвертоплана, який не має аналогів серед авіаційної техніки цього класу.
Реалізація даного проекту сприятиме створенню нових робочих місць, які будуть фінансуватися зарубіжними інвесторами. Крім того, в рамках проекту розробники очікують отримати нові наукові методи і технології.

До виконання проекту залучені українські партнери - АНТК «Антонов», «Мотор Січ», завод 410 цивільної авіації та інші. Орієнтовна вартість проекту становить 20 млн євро, а термін розробки - 8 років.

Ісаєнко вважає, «цей інноваційний досвід ми зможемо використовувати і в майбутньому і будемо вчитися на ньому залучати ще більші інвестиції. Підписана угода створює нові можливості готувати фахівців, які можуть працювати на цьому непростому ринку. Тому будемо працювати для нових проектів і нових угод. У нас для цього є багато можливостей».
Раніше Національний авіаційний університет підписав Протокол про наміри з представниками компанії TitanGrоup (Індія), який передбачає реалізацію спільних проектів в галузі архітектури, дизайну і будівництва аеропортів, оскільки компанія TitanGrоup спеціалізується на будівництві аеропортів, виробництва літаків і вертольотів.
За пропозицією і. о. ректора Ісаєнка створено робочу групу, яка повинна вирішувати питання подальшої співпраці та стажування студентів.

Проектные технические характеристики конвертоплана:
длина, м - 9,3;
размах крыла по осям СУ, м - 7,23;
максималный взлетный вес, кг - 3500;
вес полезной нагрузки, кг - 950;
вес топлива, кг - 850;
максимальная скорость, км/час - 500
крейсерская скорость, км/час - 420;
длительность полета, час - 5;
часовой расход топлива, кг/час: л/час - 178,2:140;
техническая дальность, км - 2100;
количество пассажиров - 1 пилот + 5 пассажиров;
перегоночная дальность, км - 2900;
высота полета, м - до 6000;
силовая установка - тип - 2хАІ-450М;
эквивалентная взлетная мощность, л.с. - 2х465;

https://youtu.be/Hb-WIf8MMco










НАТО, Мотор Січ, ЄС, Проект-2015, АНТК, Слава Нації!, Укроборонпром, Україна, Іспанія, ВТС, АІ-450М, Слава Богу!, ВТА, ДП Антонов, Слава Україні!, Українці

Previous post Next post
Up