ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО МОДЕРНІЗАЦІЇ ДВИГУННОЇ УСТАНОВКИ ЗКР 5В27Д ДЛЯ ЗРК С-125 МУ-2

Sep 22, 2016 20:51

image Click to view





Шоколовський А.А.; Попов В.П.; Коваль І.В., к.т.н., с.н.с.; Донцов С.М.
Харківський університет Повітряних Сил імені І. Кожедуба

Розглядаються проблеми модернізації двигунної установки (ДУ) ЗКР 5В27Д виходячи із необхідності модернізації ракети для покращення тактико-технічних характеристик ЗРК С-125 МУ-2, в якому вже модернізована наземна частина.
Заряди твердого палива (ЗТП) двигунів ЗКР 5В27Д вичерпали свої призначені показники і не можуть використовуватися. В зв‟язку з цим є необхідність створення нового ЗТП для модернізації РДТП двигунної установки ЗКР 5В27Д з метою продовження призначених показників і покращення тактико-технічних характеристик ЗРК С - 125МУ-2.
Аналізуються склад та конструктивні особливості РДТП стартового двигуна 5С45 і маршового двигуна (МД) їх технічні характеристики та їх вплив на льотнотактичні характеристики ЗКР 5В27Д і ТТХ ЗРК С-125М1 в цілому.
Проведено порівняння характеристик твердого палива, яке застосовується в ЗТП СД і МД ракети 5В27Д, з характеристиками сучасних сумішних палив, а також розглянута можливість використання більш раціональних конструктивнокомпоновочних схем сучасних ЗКР. Сформована пропозиція щодо модернізації ДУ ЗКР 5В27Д шляхом застосування дворежимної ДУ на базі корпусу МД другої ступені ЗКР 5В27Д. Запропонована дворежимна ДУ містить заряд сумішного твердого палива більшої щільності з високими енергетичними характеристиками, що забезпечує стартовий і маршовий режими роботи.
alex999

Укроборонсервіс, ДП НПО ПХЗ, С-125

Previous post Next post
Up