НА ХЕРСОНСЬКІЙ “ПАЛАДІ” ЗАКЛАДЕНИЙ КОМПОЗИТНИЙ ПЛАВУЧИЙ ДОК НОВОГО ПОКОЛІННЯ

Sep 09, 2016 14:30



Херсонський державний завод “Палада”, який входить до Державного концерну “Укроборонпром”, заклав сучасний композитний плавучий док на замовлення компанії “Multimarine Shipyards Ltd.” з Кіпру.
Відповідно до проекту вантажопідйомність доку складає 7100 тон, його довжина 120 метрів, а глибина занурення - 12,2 метри. Його головною особливістю є використання двох матеріалів, так для створення корпусу використовується важкий суднобудівний бетон, а для веж використовується суднобудівна сталь.
Завдяки такому рішенню експлуатаційні витрати скорочуються у 2-2,5 рази у порівнянні з аналогічними сталевими доками. Окрім того, док від херсонських корабелів відноситься до нового покоління - він може докувати кораблі, які призначені для роботи на шельфі.
Під час урочистих заходів закладення плавучого доку, на яких було присутнє керівництво компанії замовника та ДК “Укроборонпром”, директор “Палади” Валерій Маломан та директор “Mulimarine Shipyards Ltd.” Ренос Фокас встановили закладну табличку.
“Виконання чергового масштабного іноземного замовлення для Херсонського державного заводу “Палада” є запорукою стабільного та стрімкого розвитку. Ще у квітні херсонські корабели спустили на воду композитний док для замовника із Південної Африканської Республіки. Тепер розпочинаються роботи для кіпрських замовників. Це означає, що закордонні компанії вже стабільно замовляють українську продукцію та наповнюють бюджет України”, - зазначив заступник генерального директора ДК “Укроборонпром” Володимир Кострицький після робочої зустрічі із іноземним замовником.
Нагадаємо, що композитний док виробництва ХДЗ “Палада” вантажопідйомністю 8500 тон нещодавно прибув до замовника з Південно-Африканської республіки - компанії “Dormac”. Він успішно подолав на буксирі маршрут Херсон-мис Доброї Надії - Дурбан (ПАР) довжиною 8799 морських миль за 79 днів.
Херсонський Державний завод “Палада” - унікальне підприємство України, яке виробляє продукцію військового та подвійного призначення. Завдяки системній роботі менеджменту “Укроборонпрому” та ефективним переговорах керівництва “Палади” на міжнародних виставках підприємство стабільно отримає міжнародні замовлення.
Доки виробництва ХДЗ “Палада” успішно експлуатують багато країн світу. Серед них - Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир та інші.

Укроборонпром, Палада, Україна

Previous post Next post
Up