“Укроборонпром” створив українську авіабудівну корпорацію на базі Антонова

Jun 10, 2016 11:19



“Укроборонпром” створив у своїй структурі літакобудівний кластер - Українську авіабудівну корпорацію, для якої авіабудівні потужності ДП “Антонов” стануть фундаментом. Про це УНН повідомили у прес-службі ДП"Антонов“.

У відомстві наголошують, що “Українська авіабудівна корпорація” є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни.

Окрім “Антонова”, до складу корпорації увійшли ПАТ УКРНДІАТ, ДП “Новатор”, ДП “Харківський машинобудівний завод „ФЕД“, ДП „Харківське агрегатне конструкторське бюро“ ” і ПАТ Завод “Маяк”. Це перші підприємства літакобудівного кластеру, у подальшому відбудеться його суттєве розширення - це відкрита система для підприємств будь-якої форми власності.

“Укроборонпром” впроваджує успішний управлінський досвід міжнародних авіабудівних компаній - Boeing, Airbus - вони працюють саме за такою структурою“, - йдеться в повідомленні.

“Ми отримаємо позитивний економічний ефект за рахунок об’єднання виробничих потужностей підприємств-учасників корпорації та зменшення рівнів управління і дублюючих служб”, - заявив генеральний директор концерну Роман Романов.

Він також додав, що в подальшому концерн здійснить кластеризацію всіх своїх підприємств.

Ан-78, Ан-2, Слава Нації!, Ан-30, Ан-158, Ан-26, Ан-128, Слава Богу!, Ан-70, Ан-22, ФЕД, БПЛА, Ан-178, Проект-2015, Ан-132, Маяк, Ан-188, АНТК, Новатор, Укроборонпром, Ан-24, Ан-32, Україна, Ан-140, Ан-74, Ан-124, Харківське агрегатне конструкторське бюр, Ан-225, Ан-148-300МП, ДП Антонов, Слава Україні!, Ан-148

Previous post Next post
Up