У Збройних Силах України постійно відбуваються випробування новітнього озброєння та військової техні

May 31, 2016 14:36



Про це сьогодні, 31 травня, повідомив заступник начальника Озброєння Збройних Сил України полковник Владислав Шостак під час брифінгу, присвяченому прийняттю на озброєння Збройних Сил України новітніх зразків озброєння та військової техніки.

- У Збройних Силах України постійно тривають визначальні відомчі державні випробування озброєння та військової техніки, - наголосив полковник Владислав Шостак. - Зараз, наприклад, відбувається випробовування десяти типів безпілотних літальних апаратів та безпілотних авіаційних комплексів. Кошти на їхню закупівлю вже передбачені, тож питання лише у виборі найкращого варіанту.

Крім того, за словами полковника Владислава Шостака, тривають випробовування бронеавтомобіля «Козак-2», нової землерийної машини. Протягом 2014-2016 років було прийнято на озброєння бронетранспортери БТР-3, БТР-4, бронеавтомобілі «Спартан», «Кугуар», стрілецьку зброю «Форт», апаратні станції зв’язку, станції радіоелектронної боротьби, системи захисту літаків та вертольотів, радіолокаційні станції.

Варто зазначити, що нині в Україні продовжується процес заміщення виробництва, розташованого у РФ.

- Триває модернізація зенітно-ракетного комплексу С-125, інших зразків озброєння ППО та авіаційної техніки під вітчизняні комплектуючі, - зазначив полковник Владислав Шостак.

Також, за його словами, Україна має підприємства, які у кооперації здатні створити бойовий літак та забезпечити його експлуатацію та супроводження життєвого циклу.

Слава Богу!, С-125, винищувач, РЛС, ЗРК, Слава Нації!, Укроборонпром, БПЛА, Слава Україні!, Українці, ГОЗ, Україна

Previous post Next post
Up