нарешті)

Dec 16, 2012 13:18

  дочитала вчора "Записки україського самашедшого" Л.Костенко. 
  згадались ті часи, коли я у свої 12 не розуміла чому мама розвісила по всій квартирі помаранчеві стрічки та здоровенний прапор зі словом "ТАК" на стіні під образами..
  книжка цікава. але інколи було нудно.. хоча років так через 10 вона може цілком замінити підручник з історії. якщо все буде добре)
 
"Ми зблискуємо пригаслими очима, зачувши мажорні стрілецькі пісні, але самі не годні повстати. Наші жінки втомились. Вони одсуваються від нас уночі. Жінкам потрібні лицарі, а не ховрашки."

"Або це радянська влада зробила нас такими, або вона й стала можливою саме у цій частині світу, бо ми такі. Чогось же Гегель не вважав слов'янство суб'єктом історії."

"А суспільству байдуже. Є слово, залишене йому у спадок від радянської влади, слово-закликання, слово-прокляття, слово-тавро: націоналіст."

"Пристрасть - це натхнення тіла, а кохання - це натхнення душі. Любов як функції геніталій залишимо приматам. Мені потрібен космос її очей."

"Специфіка українського боживілля : "За всіх скажу, за всіх перероблю". Тільки на себе не вистачило."

"Жити в Україні і не любити Україну. Зробити з мови політику, за мовною ознакою дискримінувати націю - та розкажи це кому нормальному, не зрозуміє."

"Все одно буде соромно. За будь-яку владу час від часу буває соромно"


література

Previous post Next post
Up