Mein allererster Versuch Cupcakes mal selber zu machen:
Chocolate Banana Muffins mit grün gefärbtem Peanut Butter Frosting, Chocolate Sprinkles und Marshmallows :D
Edit:
REZEPT:
Das Rezept hab ich bei Flickr gefunden. Ich kopier's einfach mal rüber:
http://www.flickr.com/photos/8507797@N03/1266498360/ Chocolate banana cupcakes, topped with creamy peanut butter frosting
Recipe:
Chocolate Banana Cupcake (adapted from The Cake Book)
1 1/4 cups all purpose flour
1/4 Dutch processed cocoa powder (Backkakao, ungezuckert)
1 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1/2 cup unsalted butter, softened
1 cup sugar
2 large eggs
1 1/3 cup mashed ripe bananas (about 3 medium) (2 Bananen reichen eigentlich)
1 tsp vanilla extract (oder Vanille Aroma)
1/2 cup sour cream (saure Sahne)
1. Preheat oven to 350F (ca 180°C), and line cupcake pan with paper liners.
2. Sift together flour, cocoa powder, baking soda, salt into a medium bowl.
3. In a bowl of a electric mixer at medium speed, beat butter until creamy Slowly add in sugar and cream until light and fluffy.
4. Beat in eggs one by one, mixing well after each addition until well blended. Add mashed bananas and vanilla extract, mixing on low until blended.
5. Add flour mixture at low speed in 3 additions, alternating it with sour cream in 2 additions. Spoon batter into cupcake liners, and bake for 20-25 minutes until a toothpick inserted into the centre of the cupcake comes out clean. Cool completely.
I frosted it with the peanut butter frosting from here: www.epicurious.com/recipes/food/views/107660
Frosting
* 1 cup powdered sugar
* 3/4 cup creamy peanut butter (do not use old-fashioned or freshly ground)
* 1/4 cup (1/2 stick) unsalted butter, room temperature
* 1/4 teaspoon vanilla extract
* 4 teaspoons (about) whipping cream (optional)
* Chocolate shavings or chocolate sprinkles
Put powdered sugar and next 3 ingredients in medium bowl. Using electric mixer, beat until mixture is smooth, adding whipping cream by teaspoonfuls if frosting is too thick to spread.
Spread frosting in swirls over top of cupcakes. Sprinkle with chocolate shavings or chocolate sprinkles. (Can be made 1 day ahead. Store in single layer in airtight container at room temperature.)
Das Topping ist natürlich nicht grün eigentlich. Ich wollte bloß 'ne andere Farbe (nächstes Mal mach ich lila ;D) und hab dazu Lebensmittelfarbe genommen. :)
Für's Frosting hatte ich keine Sahne mehr, Milch geht aber genauso.
Vanilla Extract gibt's in deutschen Supermärkten nicht. Ich hab den extra aus einem englischen Laden bei mir um die Ecke gekauft. Vanille Aroma sollte es aber eigentlich auch tun.
Für den Teig hab ich nur eine Tasse Bananen genommen, da reichen 2-2,5 aus.
Ach ja, und ich hatte keine creamy Peanut Butter da, sondern welche mit Stückchen (crunchy). Funktioniert aber auch ganz gut.
Dekorieren kann man ja wie man will. Ich hab einfach noch Walnüsse oder Mini-Marshmallows genommen.