дощовий день

Jul 22, 2012 23:22

Сьогодні ще одна жж-подружка, singularia вийшла з віртуальності (і де - біля Українського Дому). Дуже й дуже приємно було. :)
Які все-таки люди виняткові позбиралися у моїй френдстрічці, як приємно що вони є. :) Якби не жж, я б їх може і не знала би.
Від душі наспівалися всі разом, практично всі хто там був.. хоч на якийсь час намагалися, як я кажу, бойовий ( Read more... )

сумне, мовне, це моя Україна

Leave a comment

petro_o July 22 2012, 20:29:40 UTC
Український Дім проти українців виставив у суді 500 тисяч...

Reply

smijana July 22 2012, 20:31:55 UTC
...імя, сестра, імя!! (с)

Хто представляє Український дім персонально?..
От іуда.

Reply

taras_ermashov August 7 2012, 21:44:55 UTC
Апетити зростають, однак... У 2005 р. "Наша Україна" виплатила "Укр. дому" 300 тис. грн. компенсації "за збитки, завдані установі за час перебування в ньому учасників помаранчевої революції у листопаді-грудні 2004 року".

Reply

smijana August 8 2012, 17:26:55 UTC
..але ж не порівняти на скільки діб і як саме зашкодили роботі Українського Дому тоді і тепер..
Таки апетити.

Reply

petro_o July 22 2012, 20:40:48 UTC
тут розправа буде пострашніше, аніж з майданом торговців... як на мене, активності нема через те, що люди бояться...
один у полі не воїн, а цап відбувайло... ось таке.

Reply

smijana July 22 2012, 20:45:11 UTC
Ні, не бояться. Їм просто байдуже... та і робота щодня, життя щоденне, клопоти, на всі акції не находишся..
Я і сама не маю ні сил ні часу бути там часто. :(
..або думають що як буде так буде, поки що закон не підписаний то може і не прийняли і все зависло..
Ну і звичайно, частина людей взагалі "не влізає в ту політику"..

Щодо робочого графіку, то зараз реально підтримувати акцію найбільше - студентам і пенсіонерам. Або в кого відпустка..
тому як вихід запропонувала на фейсбуці:
"Люди, кияни, всі ми на роботі.. але давайте хоча б з 19.00 до 20.00 приходити по черзі і своєю присутністю ТАМ мовчки чи голосно сказати своє "ні" перетворенню нашої мови на мову індіанців у кухонних резерваціях."

Reply

petro_o July 22 2012, 20:56:03 UTC
тепер треба захищати не тільки мову , а й захисників мови - ось в чому загвоздочка... якщо б там було тисячя-дві людей, влада побоялася б чинити розправу, а так...
ото тільки побалакали і розійшлися...

сьогодні намагався поговорити з нашими патріотами в церкві... по-перше, людей майже нема, більшість відпочивають на морях чи де там, а ті що були - поохали-поахали і в тінь заховалися, кажуть, спекотно мітінгувати... насправді, просто бояться і - певно, найголовніше - вони й самі не розуміють, ху є ху... в опозиції повний розбрат...
а ще, у мене на роботі попередили - ніяких-ніяких підтримок, якщо замітять, геть з пляжа... мовляв, ми поза політикою... думаю,адмінічтрація не тільки моєї фірми отримала таку установку...

Reply

promonaut July 22 2012, 21:11:13 UTC
Хто не має ідеї, той вимушений захищатися...

Reply

smijana July 23 2012, 16:23:58 UTC
Так.
..тільки не хто не має ідеї, а чиї ідеї підтримуються дуже малою меншістю (або розпорошені). Бо таки за більшістю - сила.

Reply

promonaut July 23 2012, 20:57:47 UTC
"Криві" ідеї не перемагають або дають короткочасний ефект...

Reply

nehrebeckyj July 22 2012, 21:21:03 UTC
Крім усього, люди засмикані. Там Гостинний двір, там Пейзажка, там щось вирубали, там щось розваляли, там висотку вткнули, там ще щось. Настало гальмування. Нема реакції ні на що, виснажилися нервові центри. Потрібен особливо сильний збудник.
А ще - невпевненість в інструментарії боротьби. Голодування? Ха! Потрібне щось дієвіше. А що?
І робота.
Та ще той пузань одвернув.

Reply

chita_i July 22 2012, 22:11:33 UTC
Та не все ж вибігати на вулицю, як з чимось не погоджуємося! Мусять бути якісь інші способи протесту, більш цивілізовані, ефективні, розумні. У кожного своє життя, боротьбу треба в нього вписувати якось інакше ніж "вуличний бунт". Бо якщо насправді хочеш руйнувати систему, вийти на вулицю у свій вільний час, а решту посвятити її підтримці, якось по дєбільному виходить. Не обов'язково бути саморуйнівними щоб щось показати мені здається.

Reply

nehrebeckyj July 23 2012, 08:46:39 UTC
Так ото ж. Мають бути інші способи протесту. Очевидно, політика - занадто серйозна справа, щоб довіряти її політикам. Треба самому братися за чуба і... Але так утомило все робити самому. Думалося, капіталізм - це розподіл праці. Я - перекладаю, політики - борються. Ба ні. Не борються, по фуршетах тусуються. Водночас мені здавалося, що моя робота - до певної міри боротьба, не гірша за їхню, а може, й результативніша. А якщо я її кину й піду піхотинцем на їхні мітинги, то плодами скористуються вони, політики, а посполиті, як завжди, залишаться з дулею. Тому сиджу дома, думаю.

Reply

singularia July 23 2012, 09:25:26 UTC
знаєте, я там багато всього передумала - і про доцільність та ефективність теж. і, здається, зрозуміла: це ефективно для самих людей, які протестують, і для тих, хто про них думає, читаючи й спостерігаючи.
про других - ясно: думають, осмислюють, шукають власні шляхи боротьби.
про перших. я бачу, як ці молоді люди ростуть, просто на очах. от вам, наприклад, є "чим прикритися" - ви плекаєте мову в інший спосіб, це теж боротьба, власний внесок. а в них - немає поки жодного прикриття (ну я так образно). і цей протест - це такий їхній інстинкт самозбереження, чи що. там є хлопець, який перейшов на українську лише після прийняття цього законопроекту. працює поваром у ресторані, вночі ночує на сходах під Укрдомом, вранці, забігши додому, іде на роботу. і навіть на роботі, каже, весь час думаю, як воно тут. він нарешті знайшов той чин, до якого може долучитися.

Reply

nehrebeckyj July 23 2012, 09:28:16 UTC
Справедливо.

Reply


Leave a comment

Up