"да, я такая" (с) mala_murashka

Aug 03, 2011 17:51

Мені тут дорікнули у лукавстві... що я, мовляв, допомагаю чужим людям, у жж створюю собі ніжний образ, а водночас тих, хто до мене гарно ставиться, принижую і знущаюся..

Щоб не муляла совість за те що, виявляється, мимоволі вводжу всіх в оману і лукавлю, відкрито і нелукаво заявляю:  насправді я не така, якою декому можу здатися у жж. 
***

...а взагалі, якщо пофілософствувати, напевне неможливо точно і об'єктивно оцінити якою є та чи інша людина.
Бо кожний виявляє це особисто в результаті власних (суб"єктивних) взаємодій, реакцій і її оцінки у відповідь на свою діїю чи звертання, або через сторонню оцінку цих взаємодій - а це теж доволі суб"єктивна річ, адже сторонній всього можна не врахувати чи не знати і дати хибну оцінку внаслідок цього.  Хоча напевне деякі речі піддаються оцінюванню більш-менш незалежно від обставин чи контексту.

Тому яка я - невідомо, так саме як невідомо хто і які всі інші, наскільки б щирими всі не були у своїх жж - в межах публічності. Недаремно кажуть, що щоб пізнати людину, треба пуд солі з нею з'їсти.

Але во ізбєжаніє лукавства все-таки повторно повідомляю: є думка, що я водночас милосердна до тих чужих хто мене не любить, і безжалісна до тих хто мене любить.
p.s. ..просто жінка-вамп якась.. :) хто не вірить - може перевірити і переконатися. :)

стосунки, -інь, філософське

Previous post Next post
Up