Святковий паштет

Apr 25, 2011 19:02

Дуже мені хотілось такого паштету на свята, як готувала колись моя бабуся!
А перепис, здається, загубився! Разом ми його готували, ще як я була школяркою. Пам'ятаю тільки, що на велику бритванку йшло 10 яєць, додавалося манку і бабусин секрет: щоб паштет був м'яким і вологим--доливати юшки, в якій варилася печінка і підгорля.

Ось постаралася відтворити. За фото вибачайте, згодом додам краще. Паштет так і повезем до родичів у формі. Як будуть якісь недоліки--допишу.

Святковий паштет





У мене було:
1,300 кг підчеревини
700г телячої печінки
7 яєць
2 кромки батона
3-4 морквини
2 цибулини
сіль, перець горошком, лавровий лист.
2 ст.л. манки
2 з. часнику

Печінку промити, видалити плівку і жовчні протоки. Зварити разом з овочами і салом. Додати під час варіння лавровий лист, перець духм'яний та чорний горошком, посолити. Коли остигне, змолоти все на м'ясорубці. Додати 2 розмочені у юшці скибки батона, манку, яйця, розбиті віничком.
На смак досолити, поперчити, додати роздавлений часник. Викласти масу у форму, змащену і застелену папером. Пекти до години часу на невеликому газі в духовці
.

паштет, страви з субпродуктів

Previous post Next post
Up