Торт "Львівський зефірний"

Mar 12, 2011 23:09



Перепис від п.Ірини(ir71) з Дрімфуду
Слова автора:

Продукти на корж
2стакана муки
4 жовтки
100г масла
1стак цукру
1 пакет розпушувача
Продукти на макову начинку
150г маку
0.5л молока
0.5 ст цукру
50-60гр розтопленого масла
3л манки
4 білка

Повидло,800гр зефіру,100гр шоколаду
Приготування:
З даних продуктів на корж замісити тісто і викласти у форму. *
Готуємо макову начинку:
Мак замочити у кип’яченому молоці і залишити на ніч набухати.Далі перетерти у макітрі до білого стану(по сучасному можна змолоти у блендері)**.Додати масло,манку.Білки збити з цукром окремо і лише після збивання ввести до макової маси(обережно розмішати ложкою)
Викладаємо макову начинку поверх тіста і печемо десь 40-50хв.
Остивший корж змазуємо повидлом,викладаємо половинки зефіру.Шокодад розтопити на водяній бані і полити зверху зефіра.
Мої примітки:Щоб шоколад при роботі швидко не застигав можна добавити кусочок масла або 2ст л вершків.

*масло  перетерла з борошном, потрібно було ще 2ст.л. сметани, щоб замісити тісто.
** мак запарила в окропі і змолола блендером.

зефір, мак, торт

Previous post Next post
Up