Ось перший смаколик:
Тісто:
4 яйця
1 скл цукру
збити вилкою, додати
400 г м'якого масла-спреду кімнатної температури
далі збивати вилкою, додати
700-800г борошна, просіяного з 1 п. розрихлювача.
Тісто поділити на дві частини, більшу з них розкачати по формі, сформувати бортики.
Яблука:
16-18 половинок яблук начинити 200г родзинок(можна попередньо замочити їх у горілці і відцідити)
Яблука викласти на тісто, начинкою донизу.
Пудингова маса:
2 пак. пудингу ванільного заварити на 600мл молока, додавши 150г цукру.
Пудингову масу гарячою вилити на яблука.
Зверху викласти розкачану другу частину тіста. Пекти на середньому вогні приблизно 1 год.
Тісто дуже ніжне, якщо його місити руками, то втратить свою повітряну структуру. Яблука начинила солодким маком з кусочками цукатів(1 скл запареного і перемеленого маку, 1 яйце, цукру до смаку, цукати).