Бабусина серветка

Dec 22, 2010 14:20

СПАСИБІ Ланочці (lana ) за "Бабусину серветку" хто ще не пробував--сюди!
Так ПРОСТО, і так СВЯТКОВО! Під катом смачний перепис і мої невеличкі зміни.



Для тіста:
яйце-1
дріжджі-1 ст.лож.(в мене 25г свіжих)
цукор 4 ст.лож.
тепле молоко-1 скл.
1ст.лож.масла
5 ст.лож. олії
сіль-на кінчику ножа
мука
жовток для змащування готового виробу.
Замісила м'яке тісто, дала двічі підійти.Готове тісто розділила на 2-частини.

Макова маса:
півсклянки маку запарила окропом, за півгодини відцідила, перетерла у блендері з 3-ст.лож. цукру +1ст.л. меду,1 ст.л. манної крупи, ванільний цукор.

Приготування:
Велику форму стандартну застелила силіконовим ковриком.
Кожну частину тіста  розкачала, змазала начинкою, згорнула рулет, обрізала краї і сформувала "півбублика".
По краю поробила глибокі надрізи.
Після цього почала формувати серветку:
Кожну третю "пелюстку"- всередину кола , трішки розвернути,наступні 2- розвернути.
Серединку сформувати з обрізків.Цих пропорцій тіста вистачило якраз на велику форму.
Дати підійти, змазати жовтком, випікати.
В мене пеклося при 180 градусах приблизно 30 хв. до зарум'янення.

дріжджова випічка, мак

Previous post Next post
Up