Дуже швидкий у приготуванні і вітамінний салат на зиму.
цей чудовий рецепт побачила у Світлани
http://dreamfood.com.ua/forum/topic_51/17#post-31040 Я зробила на 2 кг синеньких і додала лише півсклянки оцту.
2 кг синіх почистити, порізати соломкою(я різала на 4 частини поздовж, тоді впоперек під нахилом), обсмажити до золотистого кольору на олії.
Додати
300 г солодкого перцю, порізаного соломкою,
300 г натертої по-корейськи моркви
300 г цибулі- півкільцями
2 середніх голівки часнику( вичавити через часничницю)
Перемішати і залити
маринадом:
1 склянка кип"ятку
0.5 склянки олії
1/2 склянки оцту
5 стол. лож. (без гірки) цукру
1 стол. лож. (з гіркою ) солі
Ще раз добре перемішати. Залишити на 2 години , щоб вихолов
.
Розкладати в стерильні банки під капронові кришки. Зберігати в холодильнику.