Ідею цієї лазаньї побачила в Майі
dreamfood.com.ua/forum/topic_857/1#post-27851Під катом фото і рецепт з невеликими змінами.
Тісто: На кожні 100гр.муки-1 яйце,сіль,
трошки олії.Замісити тісто,як на лапшу,розкачати і вирізати пласти під форму.На середню форму-300гр.муки.
Томатний соус:смажимо на олії цибулю,додаємо натерту моркву; додати кілька ст.л. томатної пасти, я зверху виклала гострі консервовані баклажани. Посолити,поперчити.
Соус "Бешамель":розігріти в каструльці 50гр.масла,додати 2 ст.л.муки без верху,1ч.л.солі,перемішати і зняти з вогню .
Додати кілька ст.л. сметани, влити 500мл.молока порціями і розмішати,щоб не було грудочок.
Варити до загустіння,як заварний крем.
1) відварити листи лазаньї по декілька штук.
Якщо є готові куповані листи, можна їх поскладати в миску, перекладаючи такими є за розміром шматками пергаментного паперу і залити окропом. Так вони зм'якнуть, тоді відцідити.
2)Кабачки порізати вздовж на тонкі смужки,посолити і посмажити на олії до напівготовності.
3) приготувати Бешамель
4) і томатний соус з баклажанами
5) в мене ще туди пішла копчена ковбаска
6) Форму змащуємо маслом,кладемо на дно пласт тіста,зверху -смужки кабачків, кружальця ковбаси,пару ложок соусу і поливаємо "Бешамель"/якщо холодний,то викладаємо ложкою/,накриваємо тістом;далі повторюємо всі шари.
Має бути 5-6 шарів тіста.
Верхній шар:тісто-бешамель-натертий твердий сир.
Пекти в нагрітій духовці 200гр.-30-40хвилин.