Бефстроганов

May 24, 2010 23:16

Цей рецепт побачила у  niksya , а також врахувала поради black_rifat 



Потрібно:
700 г яловичої вирізки,
 200 г 20% сметани,
1 середня цибулина,
¼ ст. вершків (20%),
1ч.л крохмалю,
0,5ст. томатного соусу  «Сацебелі»

сіль, перець, олія.

Приготування
 М’ясо нарізати пластиками. Відбиваємо, перчимо й ще раз відбиваємо. Нарізаємо впоперек волокон довгою тонкою соломкою. У більшу сковороду налити  олію й добре розігріти. Обсмажити м'ясо на сильному вогні.  Зменшити вогонь і додати до м'яса цибулю, нарізану невеликими кубиками. Обсмажити разом 1-2хв., помішуючи, посолити. Додаємо до м'яса томатний соус (якщо соус густий, розбавляємо його гарячою водою до 0,5ст., до стану рідкої сметани). Тушимо під кришкою на мінімальному вогні.

Соус:
 Крохмаль розводимо в ¼ ст. холодної води, додаємо вершки. Виливаємо в каструльку й ставимо на невеликий вогонь. Постійно помішуємо. Коли маса прогріється й почне "пихкати", додаємо сметану. Прогріваємо соус, при постійнім помішуванні ~ 2-3 хв.

Вливаємо сметаний соус у м'ясо. Перемішати й тушити ( під кришкою) бефстроганов ще 15-20 хв. Подавати теплим, на гарнір в ідеалі - смажена картопля, але гарний і з рисом і макаронами.


страви з м'яса, бефстроганов

Previous post Next post
Up