Цей рецепт побачила у
niksya , а також врахувала поради
black_rifat Потрібно:
700 г яловичої вирізки,
200 г 20% сметани,
1 середня цибулина,
¼ ст. вершків (20%),
1ч.л крохмалю,
0,5ст. томатного соусу «Сацебелі»
сіль, перець, олія.
Приготування
М’ясо нарізати пластиками. Відбиваємо, перчимо й ще раз відбиваємо. Нарізаємо впоперек волокон довгою тонкою соломкою. У більшу сковороду налити олію й добре розігріти. Обсмажити м'ясо на сильному вогні. Зменшити вогонь і додати до м'яса цибулю, нарізану невеликими кубиками. Обсмажити разом 1-2хв., помішуючи, посолити. Додаємо до м'яса томатний соус (якщо соус густий, розбавляємо його гарячою водою до 0,5ст., до стану рідкої сметани). Тушимо під кришкою на мінімальному вогні.
Соус:
Крохмаль розводимо в ¼ ст. холодної води, додаємо вершки. Виливаємо в каструльку й ставимо на невеликий вогонь. Постійно помішуємо. Коли маса прогріється й почне "пихкати", додаємо сметану. Прогріваємо соус, при постійнім помішуванні ~ 2-3 хв.
Вливаємо сметаний соус у м'ясо. Перемішати й тушити ( під кришкою) бефстроганов ще 15-20 хв. Подавати теплим, на гарнір в ідеалі - смажена картопля, але гарний і з рисом і макаронами.