Рецепт з дитинства--мамин горіховий тортик. Тут в рецепті нема борошна, бісквіт легкий, крем шоколадний.
З тортиком пов'язані приємні спогади. Коли він на столі--то вже свято. Пекла його першим у своєму житті ще в молодших класах разом з сестричкою. Чесно і старанно по-черзі товкли віничком яйця, горіхи покласти забули. Мав бути мамі сюрприз, але перший раз нічого не вийшло. Та мама оцінила старання, не сварила, що продукти перевели :))))))
Пригощайтесь.
Нині пекла для нас з чоловіком, коханих. нині обом стукнуло по 32!
Мамин рецепт простий. 10 яєць, 300г цукру, 300 г мелених грецьких горіхів, 2 ст.л. мелених сухарів, 2 ст.л. какао.
Крем: 300 г масла, 1 б. вареного згущеного молока, сік півлимона, 2ст.л. какао.
Я зробила 2 коржі для тортівниці діаметром 26 см.
На один корж:
5 білків збити з 150г (6ст.л.) цукру до стійких піків, зменшити швидкість міксера, ввести жовтки по-одному. Ложкою легко вимішати з половиною(1 скл.повна) мелених горіхів, 1ст.л. сухарів, 1 ст.л. какао.
Викласти у тортівницю, застелену пергаментом і змащену маслом. Пекти при 180 градусах до готовності.
так само спекти другий корж.
До крему цього разу замість лимона додала 2 ст.л. міцної запареної кави і 1 ст.л. коньяку.