Пляцок з румбарбару(ревеню)

May 06, 2010 11:21

На Дрімфуді  цікавий конкурс "Печенько від мамусі/бабусі" dreamfood.com.ua/forum/topic_721
А в мене улюблений спогад--бабусин пляцок з ревеню. Ось допікся якраз.
Це, дійсно, смак мого дитинства. Завжди брала участь маленькою, коли бабця його готувала, починаючи з зрізання ревеневих стебел вкінці нашого городу.
Зараз пробувала різні рецепти і з безе зверху, і решітчасті варіанти, а дітвора вимагає тільки бабусиного.


Отже,
3скл. борошна
250 г маргарину
щіпка солі, 2 ч.л. розпушувача
2 яйця, 1 білок(жовток для змащування)
2/3 скл. цукру
Борошно посікти з маргарином сікачем до дрібних крихт, додати решту складників(яйця з цукром розмішати, не збивати в піну)
Домісити руками, покласти на 30 хв у холодильник.
Тісто розділити на 2 частини. Першу розкачати за розмірами бритванки, розкласти начинку, посипати цукром, накрити другою частиною тіста, змастити верх жовтком, посипати цукром.
Начинка: стебела ревеню помити, порізати кубиками.
А ось який в мене поціновувач цієї випічки


.

ревень, бабусине печиво, пляцок

Previous post Next post
Up