Мої експерименти з листковим тістом продовжуються...
Листкове тісто класичне
250 г борошна
1/8 л молока
1 жовток
щіпка солі
250 г масла/маргарину
Борошно просіяти в миску, в заглиблення в центрі влити молоко, додати жовток, сіль. Чайну ложку м'якого масла подрібнити і змішати з борошном, замісити тісто. покласти на 30 хв в холодильник. Маргарин холодний потерти на терці, пересипати жменею борошна, широким ножем сформувати брусок. Тісто з холодильника розкачати у вигляді конверта , щоб середина була товща, ніж краї. Середина за розміром куска масла. Масло загорнути в тісто, злегка натискуючи качалкою, розкачати, щоб збільшилось втричі., скласти втроє, знову розкачати і скласти втроє. Покласти на 30 хв. в холод. Таку процедуру повторюють ще 2 рази, потім ставлять тісто на 15 хв в холод і після того формують вироби.
Покрокові фото виготовлення напівслойки в мене тут
smakuje.livejournal.com/1986.htmlТісто розділити навпіл.
Для солених паличок з тіста розкачати корж завтовшки 1/2 см, нарізати смужками завдовжки 12см і завширки 1,5 см, змастити яйцем, посипати сіллю та кмином і випікати 20 хв при високій температурі
.
Для свинячих вушок Тісто розкачати в корж 30см на 20 см. посипати цукром і притиснути цукор качалкою в тісто, згорнути рулетом з двох боків і нарізати скибками завтовшки 1 см. Вироби пекти при високій температурі 10 хв, потім перевернути на другий бік і пекти ще 10 хв. печиво має бути добре підсмаженим, хрустким
.